De zorgboerderij in Lubbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De zorgboerderij in Lubbeek. © Vertommen

Ontevreden eigenaars slepen paardenpension voor rechter en eisen 50.000 euro: “Het zijn doorgewinterde oplichters”

LUBBEEKDe zaakvoerders van een paardenpension in Lubbeek zijn maandag ter verantwoording geroepen in de Leuvense correctionele rechtbank. Zes dierenliefhebbers die hun paarden in het pension gestald hadden, beweren dat hun dieren onvoldoende verzorgd en verkeerd gevoederd werden. Zelf gaat het uitbatend koppel vol voor de vrijspraak.

 1. “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven
  Leuven

  “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven

  Ophef, roering en consternatie vorige week, toen een bever zich tegoed deed aan een boompje in het Sluispark, binnen de Leuvense ring. De kans dat die bever er permanent zou verblijven, werd laag ingeschat. Maar kijk, we zijn een week later, en de bever geeft niet de indruk te willen verhuizen. Eddy Sente (60) bomencoördinator van de stad kijkt er niet van op. “Ik heb persoonlijk vijftien plaatsen in Groot-Leuven geteld waar er bevers zitten. Twintig jaar geleden zat er niks.” Reden tot ongerustheid voor de buurtbewoners?
 2. Goe volk gezocht…81 % meer vacatures in horeca in arrondissement Leuven: “Je kan geen parasols verkopen als het regent”
  Leuven
  1

  Goe volk gezocht…81 % meer vacatures in horeca in arrondisse­ment Leuven: “Je kan geen parasols verkopen als het regent”

  Opvallend veel mensen hebben de horeca verlaten in de voorbije twee coronajaren. Horeca Forma, stad Leuven en VDAB bundelen daarom de krachten om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Op het Martelarenplein in Leuven laten ze de mensen letterlijk en figuurlijk proeven van een job in de horeca maar hoe groot is het probleem nu echt? Wel, in 2021 had VDAB welgeteld 972 vacatures voor horecapersoneel, een wereld van verschil met 2020.
 1. Belofte Jordy Vanweerts (KVK Tienen) pikt opnieuw zijn goaltje mee op bezoek bij Olympia Wijgmaal: “Nu niet beginnen zweven”
  voetbal eerste nationale

  Belofte Jordy Vanweerts (KVK Tienen) pikt opnieuw zijn goaltje mee op bezoek bij Olympia Wijgmaal: “Nu niet beginnen zweven”

  Op de herstart van de competitie is het nog even wachten, zeker nu ook de competitiematch van volgende zondag tegen Club Luik niet doorgaat. Ondertussen werken ze bij KVK Tienen wel vlijtig hun oefenprogramma af. Met succes overigens, want net als tegen Houtvenne en Hades werd zondagmiddag op Olympia Wijgmaal opnieuw de nul gehouden en terwijl ook drie keer gescoord.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.