Mensen die proberen door te rijden, op het laatste nippertje proberen in te voegen of mensen die gewoon willen passeren: het is één grote chaos op de E40 ter hoogte van Heverlee.
Volledig scherm
Mensen die proberen door te rijden, op het laatste nippertje proberen in te voegen of mensen die gewoon willen passeren: het is één grote chaos op de E40 ter hoogte van Heverlee. © Vertommen

Ongeziene chaos op en ver rond E40

LEUVEN/BERTEMDe wegwerkzaamheden op de E40 ter hoogte van de aansluiting van de E314 en de E40 in Heverlee en Bertem hebben gisteren ongezien veel verkeershinder veroorzaakt. Op de snelweg en tot in de Leuvense deelgemeentes was het 's ochtends en 's avonds aanschuiven.

 1. Schrijf nog eens een brief aan de betreurde Willy Kuijpers (83)…Echtgenote Lieve wil alom gerespecteerde politicus eren met boek ‘Brieven aan Willy’
  PREMIUM
  Leuven

  Schrijf nog eens een brief aan de betreurde Willy Kuijpers (83)…Echtg­e­note Lieve wil alom gerespec­teer­de politicus eren met boek ‘Brieven aan Willy’

  Een publieke afscheidsviering is er door de coronamaatregelen nooit van gekomen voor Willy Kuijpers (83) maar zijn echtgenote en muze Lieve Devijver maakt dat nu helemaal goed met een bijzonder initiatief: ‘Brieven aan Willy’. “Iedereen die wil, kan een brief schrijven aan Willy en die brieven bundelen we in een boek. Het is een mooie manier om Willy en zijn gedachtengoed in leven te houden, al moet ik toegeven dat ik zelf nog niet in het reine ben met mijn verdriet”, aldus Lieve.
 2. Het verbod is nog maar net ingetrokken in Leuven en hier is de eerste CBD-shop al: “Florapoint is de nummer één cannabisretailer in België”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Het verbod is nog maar net ingetrok­ken in Leuven en hier is de eerste CBD-shop al: “Florapoint is de nummer één cannabisre­tai­ler in België”

  Lang moet Leuven niet wachten op de eerste CBD-shop nadat de gemeenteraad maandagavond het reglement op eigen initiatief introk. Vanaf 1 maart strijkt Florapoint neer in een voormalige apotheek. “Er begint alweer een nieuwe episode in het succesverhaal van Florapoint want de vestiging in Leuven is al onze zesde cannabisshop”, vertelt CEO en ‘founder’ Joeri Perneel, die hier zijn plannen voor Leuven ontvouwt.
 1. Subsidiefraude en belangenvermenging in Herent? Minister plaatst gemeentebestuur onder verscherpt toezicht: “Ongezien in mijn dertigjarige carrière”
  PREMIUM
  Herent
  35

  Subsidie­frau­de en belangen­ver­men­ging in Herent? Minister plaatst gemeentebe­stuur onder verscherpt toezicht: “Ongezien in mijn dertigjari­ge carrière”

  Op basis van een forensische doorlichting van Audit Vlaanderen naar mogelijke belangenvermenging en subsidiefraude, heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) het gemeentebestuur van Herent onder verscherpt toezicht geplaatst. Koren op de molen van de oppositiepartijen die onomwonden over een blamage spreken. De burgemeester reageert.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.