Illustratie drugs- en alcoholcontrole in Leuven.
Volledig scherm
Illustratie drugs- en alcoholcontrole in Leuven. © Vertommen

Onder invloed van drugs en gebruik van gsm achter het stuur: bestuurder (30) speelt rijbewijs onmiddellijk kwijt

LeuvenDe politie van Leuven heeft zaterdagnamiddag rond 16 uur een voertuig gecontroleerd op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. De 30-jarige bestuurder uit Lubbeek werd door de politie opgemerkt omdat hij al telefonerend zijn voertuig bestuurde. 

 1. In Leuvense Wijnpers mag tweede en derde graad weer voltijds naar school komen: “Heel goed voor de leerlingen, want we kregen veel alarmerende signalen”
  PREMIUM
  Leuven

  In Leuvense Wijnpers mag tweede en derde graad weer voltijds naar school komen: “Heel goed voor de leerlingen, want we kregen veel alarmeren­de signalen”

  Alle leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs kunnen vanaf deze week weer voltijds naar school. Vandaag brachten Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) een bezoek aan de provinciale school De Wijnpers in Leuven om dat kracht bij te zetten. “We zijn opgelucht”, stelt directeur Lut Lambert. “Er zijn veel leerlingen die alle motivatie verloren waren en zijn vereenzaamd de voorbije maanden.”
 2. Leuven Air geeft de zomer kleur: “Drie concerten per week met capaciteit voor 1.800 toeschouwers”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven Air geeft de zomer kleur: “Drie concerten per week met capaciteit voor 1.800 toeschou­wers”

  De stad Leuven lanceert in juli en augustus met ‘Leuven Air’ een coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof. “De Leuvenaars zullen ook deze zomer opnieuw kunnen genieten van een ruim aanbod aan optredens en wel op een bijzondere locatie buiten het stadscentrum. We beginnen eraan op 9 juli en eindigen doen we met Zwangere Guy op 14 augustus”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).
 3. Gezonde verfrissing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsaptap’ in Bertem!
  PREMIUM
  Bertem

  Gezonde verfris­sing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsap­tap’ in Bertem!

  In Bertem vind je sinds donderdag de ‘De Fruitsaptap’: Marie-Jeanne (77), dochter An (52) en kleindochter Tasha (24) toverden hun garage om tot een vrolijke bar. Met de verkoop van gezonde drankjes wil de familie geld inzamelen voor vzw ‘De Vlam’, ter ondersteuning van de mentale gezondheidszorg. Een thema dat hen allemaal nauw aan het hart ligt. “Mijn mama en ik hebben het allebei al moeilijk gehad”, vertelt Tasha openhartig.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas