De vaart in Wijgmaal.
Volledig scherm
De vaart in Wijgmaal. © Vertommen

Oliespoor van honderden meters op Leuvense Vaart

LeuvenDe brandweer van Leuven is dinsdagavond opgeroepen nadat een voorbijganger een lange sliert olie op de Vaart zag drijven vanaf Wijgmaal brug. 

 1. FOTOREPO: dit was dag twee van Half Oogst in Leuven
  Leuven

  FOTOREPO: dit was dag twee van Half Oogst in Leuven

  De Leuvense zomeranimatie onder de noemer Het Groot Verlof is voorbij en dat leverde maar liefst 200.000 bezoekers op in de universiteitsstad. Zaterdagavond weerklonken de laatste noten in de binnenstad met optredens van onder meer Coely, Arrested Development en Brooklyn Funk Essentials. HLN stuurde huisfotograaf Patrick Vertommen naar het festival dat ondanks de hitte zonder incidenten verliep. Hij kwam thuis met een mooie reeks beelden die we de lezers niet willen onthouden.
 2. Oekraïense tweeling krijgt opvang bij Leuven Chiefs: “Moesten niet enkel hun thuis maar ook hun passie achterlaten”
  PREMIUM
  Leuven

  Oekraïense tweeling krijgt opvang bij Leuven Chiefs: “Moesten niet enkel hun thuis maar ook hun passie achterla­ten”

  Ook de Leuvense Ijshockey Club Chiefs draagt zijn steentje bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf september verwelkomen ze twee nieuwe leden: de achtjarige tweeling Yvan en Ilya. “Wij bieden hen graag het lidmaatschap en alle materiaal aan. We hebben dat geen twee keer moeten voorstellen. De jongens waren laaiend enthousiast”, vertelt Erwin Lauwerysen, voorzitter van de Chiefs.