OHL referee academy zoekt jonge scheidsrechters
Volledig scherm
OHL referee academy zoekt jonge scheidsrechters © Vertommen

OH Leuven referee academy zoekt jonge scheidsrechters

LeuvenZonder scheidsrechter geen wedstrijden. Dat geldt zowel voor alle jeugdreeksen als op het hoogste niveau. Daarom zet OH Leuven een heuse OHL Referee Academy op om niet alleen voetballers te vormen, maar ook scheidsrechters.

  1. Jef ‘Poeterke’ Scherens werd in Leuven ‘Poeske’ dankzij de Leuvense Stoempersclub: “Ik was 9 jaar toen ik live op de radio hoorde dat Jef wereldkampioen was geworden”
    PREMIUM
    Leuven

    Jef ‘Poeterke’ Scherens werd in Leuven ‘Poeske’ dankzij de Leuvense Stoempers­club: “Ik was 9 jaar toen ik live op de radio hoorde dat Jef wereldkam­pi­oen was geworden”

    Zondag is het aan thuisrijder Jasper Stuyven om zich te tonen aan de Leuvenaars, maar als het op wereldtitels aankomt blijft Jef ‘Poeske ‘ Scherens toch de Leuvense wielerheld bij uitstek. Liefst zeven keer kroonde hij zich tot de beste van de wereld in de zuivere spurt op de wielerbaan. Louis Tobback was toen negen jaar jong en zat gekluisterd aan de radio. “Zo volgden de mensen in 1947 de koers. Je kan je dat nu niet meer voorstellen”, klinkt het.