Bijna 900 Jordaanse volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna 900 Jordaanse volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt. © RV

OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebookpost van regenboogvlag: “Dit lijkt wel georganiseerde haatcampagne”

LeuvenVoetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft zich de woede van haar Jordaanse fans op de hals gehaald met een Facebookpost van de regenboogvlag. Ze vragen daarmee aandacht voor inclusie en diversiteit in het voetbal, maar bijna 900 volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt. “Dit toont eens te meer aan hoe lang de weg naar acceptatie van deze gemeenschap nog is”, klinkt het.

 1. Contactloze chip, tweedimensionale barcode en een geperforeerde foto op de achterkant: “De vernieuwde Kids-ID is nog moeilijker te vervalsen en dus veiliger”
  Schoten

  Contactlo­ze chip, tweedimen­si­o­na­le barcode en een geperfo­reer­de foto op de achterkant: “De vernieuwde Kids-ID is nog moeilijker te vervalsen en dus veiliger”

  In het gemeentehuis van Schoten heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) woensdagnamiddag de eerste vernieuwde Kids-ID’s overhandigd aan Felix (2), Roxanne (6) en Emilia (8) uit Schoten. Met deze elektronische identiteitskaart kunnen kinderen jonger dan 12 jaar reizen binnen de Europese Unie en enkele andere landen. De vernieuwing van de Kids-ID kadert binnen het universeel maken van Europese reisdocumenten en bemoeilijkt de vervalsing.
 2. Jonge wolven maken hun dromen waar in BAAS-project: van kleinere afvalberg dankzij gebreide kinderkleren tot leren omgaan met geld
  Leuven

  Jonge wolven maken hun dromen waar in BAAS-pro­ject: van kleinere afvalberg dankzij gebreide kinderkle­ren tot leren omgaan met geld

  Welke dromen willen jonge ondernemers waarmaken in het leven? Op die vraag geeft het Leuvense project BAAS een concreet antwoord want ook dit jaar werden twintig jongeren geselecteerd om hun idee uit te werken met begeleiding op maat. Eind dit jaar stellen ze hun toekomstdromen voor aan het brede publiek en het belooft een originele mix te worden van verfrissende ideeën om tot een betere wereld te komen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt