Yvan en Ilya met het bestuur van de ijshockeyclub en de Leuvens sportschepen Johan Geleyns (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Yvan en Ilya met het bestuur van de ijshockeyclub en de Leuvens sportschepen Johan Geleyns (CD&V). © Chiefs Leuven

Oekraïense tweeling krijgt opvang bij Leuven Chiefs: “Moesten niet enkel hun thuis maar ook hun passie achterlaten”

LeuvenOok de Leuvense Ijshockey Club Chiefs draagt zijn steentje bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf september verwelkomen ze twee nieuwe leden: de achtjarige tweeling Yvan en Ilya. “Wij bieden hen graag het lidmaatschap en alle materiaal aan. We hebben dat geen twee keer moeten voorstellen. De jongens waren laaiend enthousiast”, vertelt Erwin Lauwerysen, voorzitter van de Chiefs.

0 reacties

 1. INTERVIEW. ‘Dierencommisaris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. ‘Dierencom­mis­a­ris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”

  Vraag elk kind wat hij later zal worden, en de top drie zal steevast ‘astronaut’ of ‘dierenarts’ bevatten. Al zal de jobtitel van Nathalie Janssen (47), Leuvens projectverantwoordelijke dierenwelzijn binnen politie Leuven, hen ook niet slecht in de oren klinken. “U mag mij dierencommisaris noemen.” Een gesprek over de liefde voor dieren, en de afkeer voor verwaarlozing.
 2. Legendarische kroeg Den Delper viert 50-jarig bestaan: “Dat is een halve Queen van Engeland. En die laatste hebben we tegen alle verwachtingen in toch ook maar overleefd”
  PREMIUM
  Leuven

  Legendari­sche kroeg Den Delper viert 50-jarig bestaan: “Dat is een halve Queen van Engeland. En die laatste hebben we tegen alle verwachtin­gen in toch ook maar overleefd”

  Als Big Bill nog één dag te leven had dan zou hij twee dingen doen: Stella gaan drinken in café Allee en Stella gaan drinken in café Den Delper. De legendarische Leuvense bluesmuzikant leeft gelukkig nog en dook het voorbije weekend dan ook op aan Den Delper om het vijftigjarig bestaan van één van zijn favoriete stamkroegen te vieren. “Een halve eeuw…Het is toch wat in een mensenleven en ik ben al die jaren altijd klant geweest”, aldus Big Bill.