Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA) wil een treinstation in Haasrode.
Volledig scherm
Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA) wil een treinstation in Haasrode. © Vertommen

NMBS springt nog niet op trein richting researchpark: pas in 2023 staan plannen voor station op agenda

Al jaren is het voer voor discussie, maar als het van Ben Weyts  (N-VA) afhangt komt er een treinstation aan het verkeersknooppunt Haasrode. “Zo zouden er vele wagens uit het verkeer verdwijnen”, aldus de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De NMBS is niet afkerig voor de plannen, maar kan de piste pas ten vroegste in 2023 na studies concretiseren. 

1 reactie

 • Johan Van Biesen

  2 jaar geleden
  Er liggen toch al jaren treinsporen naast het industrieterrein, hoe moeilijk kan het zijn om daar een station te bouwen? Dus nu gaan ze het eens bekijken in 2023 en zal het daarna nog 3 jaar duren alvorens er een beslissing genomen wordt? Dan zou het in 2027 mogelijk zijn dat ze er aan beginnen? Goed zot die beslissers, dat kan in één jaar al gebouwd worden als ze echt willen...
 1. Horeca-uitbater Ivo Grauwels pompt 6.000 euro in luchtzuivering: “Volgens specialisten is het zo binnen zelfs veiliger dan op het terras”
  PREMIUM
  Leuven

  Horeca-uitbater Ivo Grauwels pompt 6.000 euro in luchtzuive­ring: “Volgens specialis­ten is het zo binnen zelfs veiliger dan op het terras”

  Het kost handenvol geld, maar volgens experts zoals Jelle Laverge (UGent) en Bert Blocken (KULeuven) zijn professionele luchtreinigers een goede oplossing om horecazaken veilig te heropenen. Het merendeel van de horeca-uitbaters wacht nog even af, maar Leuvenaar Ivo Grauwels, uitbater van Barons Brasserie, kiest zonder aarzelen de vlucht vooruit. “Onze sector zit op zijn tandvlees, maar zo’n installatie is de weg vooruit”, aldus Ivo.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen