Nieuwe zitbanken op Herbert Hooverplein.
Volledig scherm
Nieuwe zitbanken op Herbert Hooverplein. © Foto rv

Nieuwe zitbanken maken vernieuwd Herbert Hooverplein volledig af

LeuvenDe langverwachte zitbanken zijn eindelijk geplaatst op het vernieuwde Herbert Hooverplein. Daarmee is het plein volledig af. “Ze zijn de spreekwoordelijke kers op de taart”, reageert een tevreden schepen van openbare werken Dirk Vansina (CD&V). Dankzij de heraanleg transformeerde het plein in een aangename plek in het centrum met minder verkeer en meer groen.

 1. Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”
  PREMIUM
  Haacht

  Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”

  Exact een jaar geleden publiceerde Het Laatste Nieuws een anoniem interview waar aan het licht kwam dat Tildonk, een deelgemeente Haacht, al maandenlang geteisterd werd door een jeugdbende. Ze dealden drugs, poseerden met wapens, vochten met buurtbewoners en mishandelden dieren met de dood tot gevolg. Zelfs de ouders van de oncontroleerbare tieners waren de wanhoop nabij: ‘Stop met het pamperen en treed strenger op’. Is de rust weergekeerd in het plattelandsdorp? Of hebben de jongeren die zich in een film wanen nog steeds vrij spel? We zochten het uit.
 2. Loonbeek krijgt nieuwe energieneutrale school: “Het wordt een resultaat om trots op te zijn”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Loonbeek krijgt nieuwe energieneu­tra­le school: “Het wordt een resultaat om trots op te zijn”

  In Loonbeek start de bouw van een nieuwe school voor de wijkafdeling van GBS Den Elzas van Huldenberg. Het is een innovatief project: het nieuwe gebouw wordt opgetrokken in houtskeletbouw en is nagenoeg energieneutraal. Leerkrachten en leerlingen werden nauw betrokken bij de plannen en tegen 1 september 2021 moet het nieuwe project klaar zijn. “We kozen heel bewust voor innovatieve en klimaatvriendelijke bouwtechnieken”, vertelt burgemeester Vangoidtsenhoven.
 1. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi