Nieuwe dienstregeling De Lijn

LEUVENMaandag voert De Lijn een nieuwe dienstregeling in op maar liefst 113 buslijnen in Vlaams-Brabant. Op heel wat lijnen veranderen de doortocht- of rijtijden, op enkele lijnen verandert ook de reisweg of krijgen haltes een nieuwe naam of locatie.

  1. REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboogschutters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboog­schut­ters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”

    “Een appel op het hoofd zetten en dan met onze kruisboog schieten? Daar doen we niet aan mee, ook niet als ontgroeningsritueel”, lacht Marc De Koninck. Gelukkig maar: de Koninklijke Kruisboogclub Help U Zelve, een van de oudste van het land, kan elk lid maar al te goed gebruiken. Toch komt er heel af en toe jong geweld bij. Emilie Aerts (15), bijvoorbeeld: geboren zonder rechterhand, maar intussen verbluffend goed bezig. “Ik doe weldra mee aan het BK.” Op bezoek bij de gepassioneerde pijlschutters.
    Leuven