De Wijnpers opent nieuwe vleugel. Directeur Lut Lambert
Volledig scherm
De Wijnpers opent nieuwe vleugel. Directeur Lut Lambert © Vertommen

Nieuw schoolgebouw voor De Wijnpers

LeuvenVandaag zwaaiden voor het eerst de deuren van het nieuwe gebouw van de tuinbouwafdeling de schoolpoorten. De leerlingen van de provinciale school De Wijnpers in Leuven volgen voortaan hun lessen land- en tuinbouw in een hypermodern en duurzaam gebouw, dat door een systeem van thermische boringen nog eens energieonafhankelijk is ook.

 1. Exclusieve verkoop Cuvée Oostrem-wijnen in Leuvense winkels van Delhaize: “Per verkochte fles gaat één euro naar vzw Oostrem”
  Herent/Leuven

  Exclusieve verkoop Cuvée Oost­rem-wij­nen in Leuvense winkels van Delhaize: “Per verkochte fles gaat één euro naar vzw Oostrem”

  Delhaize is zopas begonnen met de exclusieve verkoop van de ‘Cuvée Oostrem’ ten voordele van vzw Oostrem in Herent. Van de witte Chardonnay en rode Merlot uit Pays d’Oc worden in totaal 12.000 flessen verkocht in tien Delhaizewinkels in Groot-Leuven. “Voor één keer is er een heel goed excuus om wijn te drinken want je drinkt deze Cuvée voor het goede doel”, aldus Mario Vanhaeren, algemeen directeur van vzw Oostrem.
 2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.