Een controle van de Leuvense politie bij een eerdere actie.
Volledig scherm
Een controle van de Leuvense politie bij een eerdere actie. © Vertommen

Niemand ontsnapt aan BOB-controle komende twee maanden: alle politiezones in regio plannen acties

Alle politiezones in onze regio bevestigen dat ze meedoen aan de BOB-campagne, die vrijdag 29 november start. Twee maanden lang lopen bestuurders een grotere kans om aan de kant gezet te worden om te blazen.

5 reacties

 • Jessica Tahon

  2 jaar geleden
  Elke dag bijna 12 uur op de baan en nog nooit controle gehad
 • Rudiger de Win

  2 jaar geleden
  Ik rijd 150 000 km per jaar en net 51 geworden en dikwijls moet ik blazen. Zeker al 25 keer in mijn 33 jaar in het verkeer en ook nog nooit BOB sleutelhanger gekregen.
 • Maertens Monique

  2 jaar geleden
  Ik doe 40000 km per jaar en al heel veel moeten blazen soms 's avonds soms in de vooravond telkens safe maar nog nooit een BOB sleutelhanger gehad
 • VITAL OP DE BEECK

  2 jaar geleden
  61 jaar, een 15 duizend kilometers per jaar, in mijn hele leven 1 keer controle gehad en nog nooit moeten blazen..... Hoe komt zoiets..... Waar zijn die flikken mee bezig
 • Heidi Stultjens

  2 jaar geleden
  Heb al 12j rijbewijs, al 8j auto, nog nooit gedronken als ik moet rijden en ben daar trots op, wel rij ik soms bewust uren rond om toch ergens een controle te kunnen tegenkomen. Hoop dat ik het is kan meemaken. Geen woorden maar daden!!
 1. Halverwege zijn pelgrimstocht verzamelde Marc Peeters al 2000 euro voor de waterramp in Wallonië: “Ze zeggen dat Brigitte en Jacques geluk hadden omdat het water ‘slechts’ 2,5 meter hoog stond in hun woning.”
  Leuven

  Halverwege zijn pelgrims­tocht verzamelde Marc Peeters al 2000 euro voor de waterramp in Wallonië: “Ze zeggen dat Brigitte en Jacques geluk hadden omdat het water ‘slechts’ 2,5 meter hoog stond in hun woning.”

  Bijna een week geleden vertrok Marc Peeters als enige vertegenwoordiger van Biketeamtripel aan een 1.500 kilometer lange pelgrimstocht per fiets. Met zijn onderneming wilde de Leuvenaar geld inzamelen voor de waterramp in Wallonië van afgelopen zomer. Daar ruimen de vrijwilligers van Team Eclair nog steeds puin. Met een flinke 700 kilometer op de teller is Marc zo goed als halfweg.
 2. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.