Ferm heeft naast huishoudhulp ook een naaiatelier in de aanbieding.
Volledig scherm
Ferm heeft naast huishoudhulp ook een naaiatelier in de aanbieding. © vertommen

Netwerk Ferm: “Meer belangstelling voor job als huishoudhulp door corona”

Volgens het netwerk Ferm uit Wijgmaal -dat meer dan 3000 huishoudhulpen tewerk stelt- kiezen steeds meer werkzoekenden nu sneller voor een stabiele job in de huishoudsector. “Er is ook een merkbare wijziging in het profiel van sollicitanten. Meer werkzoekenden hebben de pluspunten van dit beroep ontdekt”, klinkt het.

2 reacties

 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Vroeger was ferm landelijke thuiszorg. Heb er een opleiding gevolgd voor verzorgende, en heb er gewerkt. Ik wou in een rusthuis werken, en heb daar dan nog een opleiding moeten volgen voor zorgkundige. Ben ondertussen met pensioen, maar moet wel zeggen dat nu Ferm, vroeger Landelijke thuiszorg, de beste werkgever was die ik ooit gehad heb. Ze hebben enorm veel respect voor hun personeel.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Wordt tijd dat de mensen eens gaan beseffen dat werk en inkomen belangrijker is dan geen werk. De voldoening alleen telt al.
 1. Average Rob verovert Oude Markt, studenten breken bijna door nadarhekken van enthousiasme: “Nog nooit meegemaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Average Rob verovert Oude Markt, studenten breken bijna door nadarhek­ken van enthousias­me: “Nog nooit meegemaakt”

  Vergeet de stoet der togati. Met een met nadarhekken afgezette Oude Markt - het was meer dan nodig - en een verhoogd dj-altaar sloten de cafés van de langste toog van Europa de jonge academici in de armen tijdens de Studentenwelkom. Tijdens de passage van Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob liep het trouwens net niet mis want de security moest alles uit de kast halen om de nadarhekken overeind te houden. “De beste editie ooit”, aldus Erik De Rop van vzw Oude Markt.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.