Aziatische hoornaarsnest in Leuven.
Volledig scherm
Aziatische hoornaarsnest in Leuven. © Vertommen

Nest Aziatische hoornaars verwijderd in Leuven Centrum: “Zeker melden, want hoornaars zijn ernstige bedreiging voor bijen”

Woensdagavond is het eerste nest Aziatische hoornaars in regio Leuven verwijderd. Er liepen de afgelopen dagen verschillende meldingen binnen van de Aziatische hoornaar in de buurt en het nest werd gevonden in een tuin op de Diestsevest. Het nest bevond zich in een boom op ongeveer 25 meter hoogte.

 1. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

  Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

  De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.
 1. Inbrekers stelen cash geld
  Leuven

  Inbrekers stelen cash geld

  De politie van Leuven is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een kantoor op de Leopold Rulensvest in Leuven. De inbrekers forceerden een raam aan de voorzijde. Het is nog niet duidelijk wat de dieven precies konden stelen. Zaterdagmiddag werd er dan weer ingebroken in een appartement in de Hertogstraat in Heverlee. De inbrekers doorzochten het appartement en gingen aan de haal met cash geld.