Illustratiebeeld van een elektrische wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld van een elektrische wagen. © Getty Images/iStockphoto

Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd

Vlaams-BrabantIn ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.

 1. Onderzoek naar drievoudige moord in Kessel-Lo: buurtbewoner na verhoor vrijgelaten
  kessel-lo

  Onderzoek naar drievoudi­ge moord in Kes­sel-Lo: buurtbewo­ner na verhoor vrijgela­ten

  De buurtbewoner die vrijdag was opgepakt in het onderzoek naar de drievoudige moord die in juni heeft plaatsgevonden in de Zavelstraat in Kessel-Lo, is na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat meldt het Leuvense parket. “De man ontkent en er zijn onvoldoende elementen tegen hem om hem verder van zijn vrijheid te beroven”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
 2. Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelijke in het alledaagse.”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelij­ke in het alledaagse.”

  Gevraagd naar zijn geestelijke vader wijst Jos Vandeput (68), uitbater van Leuvens kleinste en fijnste bakstenen muziekwinkel, zonder veel twijfel naar Wannes Van De Velde: de Antwerpse volkszanger die bij het grote publiek bekendstaat met het nummer ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Iets gelijkaardigs deed Jos, die met zijn reportagereeks ‘Zomer in Leuven’ elke dag de stad en haar inwoners portretteerde met zijn kleine camera. “Wie de essentie van het leven vat haalt het vuur bij de goden.”