Illustratie Colruyt.
Volledig scherm
Illustratie Colruyt. © Foto Vertommen

Negen maanden cel voor 23-jarige winkeldief

Een 23-jarige man uit Bertem is veroordeeld tot negen maanden cel met probatie-uitstel voor vier winkeldiefstallen. Dat David B.S. agenten probeerde om te kopen toen hij gevat werd, achtte de rechter niet bewezen.

 1. Drukkerij Van der Poorten is miK-Klimaatambassadeur 2020: “Als vader van een groot gezin wil ik een propere planeet doorgeven”
  Kessel-Lo

  Drukkerij Van der Poorten is miK-Klimaatam­bas­sa­deur 2020: “Als vader van een groot gezin wil ik een propere planeet doorgeven”

  Drukkerij Van der Poorten mag zich voortaan miK-Klimaatambassadeur 2020 noemen. Een online stemcampagne met een recordaantal uitgebrachte stemmen bepaalde samen met de jury de winnaar. “Door de overtollige CO2 te compenseren kunnen we drukwerk produceren zonder negatieve impact op het klimaat”, reageert medebestuurder Filip Van Wezemael.
 2. Drie maanden cel voor onrechtmatig bezit bankkaart

  Drie maanden cel voor onrechtma­tig bezit bankkaart

  Een 23-jarige man uit Leuven is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het bedrieglijk verbergen van een bankkaart. Abdelhadi D. vond het kleinood in Leuven op Valentijnsdag vorig jaar. Tijdens een huiszoeking stootten de speurders op de bankkaart, waarvoor D. geen zinnige uitleg kon geven. De man stuurde zijn kat naar het proces. Hij werd in het verleden al meermaals veroordeeld. De rechtbank legde hem naast de celstraf een geldboete op van 800 euro.
 3. Voetganger aangereden door speedpedelec terwijl hij op bus staat te wachten
  Leuven

  Voetganger aangereden door speedpede­lec terwijl hij op bus staat te wachten

  Op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele is dinsdagochtend een 20-jarige voetganger aangereden door een speedpedelec. De fietser reed rond 7.30 uur op het fietspad langs de Vaart en kwam daar in aanrijding met de voetganger die ter hoogte van dit fietspad stond te wachten op zijn bus. Door de klap gingen beiden tegen de grond. De voetganger liep geen zichtbare verwondingen op, maar was verward. Hij werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De fietser hield aan de val een pijnlijke ellenboog over maar wenste geen onmiddellijke medische zorgen.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is