UZ Leuven is net zoals heel wat andere ziekenhuizen alsmaar vaker aangewezen op schenkingen voor broodnodig medisch-wetenschappelijk onderzoek.
Volledig scherm
UZ Leuven is net zoals heel wat andere ziekenhuizen alsmaar vaker aangewezen op schenkingen voor broodnodig medisch-wetenschappelijk onderzoek. © Vertommen

Nederlandse familie schenkt miljoen euro aan UZ Leuven

Een familie uit Nederland heeft UZ Leuven één miljoen euro geschonken. De familie deed dat uit erkentelijkheid en deed eerder ook al schenkingen om het onderzoek van het Leuvense ziekenhuis mee te financieren. De exacte reden waarom de familie UZ Leuven zo erkentelijk is, werd niet bekend gemaakt.

1 reactie

 • Rudy Van Spaendonk

  2 jaar geleden
  Proficiat voor deze Nederlandse familie. Maar anderzijds, vind ik het schandalig dat onze Belgische overheid (federaal of regionaal) steeds meer de kraan toedraait voor de zorgsector. Waar gaan onze belastingen, taksen, BTW, e.d.m. naar toe? Juist.... De regionalisering en de comunautariseng slorpen alle middelen op. Kost de Belg heel veel geld. Met dank aan de linkse partijen (Defi, NV-A, en anderen).
 1. Albert Heijn is terug in Leuven, al is het (nog) niet met een winkel: “Maar we schuiven een kratje tussen de deur...”
  PREMIUM
  Leuven

  Albert Heijn is terug in Leuven, al is het (nog) niet met een winkel: “Maar we schuiven een kratje tussen de deur...”

  De Nederlandse supermarkt Albert Heijn heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug in Leuven maar zet nu toch een nieuwe stap in de universiteitsstad. In juli 2020 ging de thuisleverdienst van start en die wordt nu uitgebreid naar Leuven. Op die manier is AH toch al een beetje terug nadat moederbedrijf Ahold de winkel op het Engels Plein in april 2017 verplicht moest sluiten. En als we de keten mogen geloven zit er in de toekomst nog goed nieuws aan te komen.
 2. Fietser (68) valt aan Provinciehuis
  Leuven

  Fietser (68) valt aan Provincie­huis

  Op de Tiensevest in Leuven is dinsdagavond rond 23.30 uur een fietser tegen de grond gegaan. Ter hoogte van het Provinciehuis reed de 68-jarige man met zijn pedaal tegen een houten paaltje. Hij verloor hierdoor het evenwicht en kwam ten val. De man liep verwondingen op aan de elleboog, maar besloot toch op eigen kracht verder te wandelen. Even verderop werd hij echter onwel en besliste hij toch om een ziekenwagen te verwittigen. Die bracht hem voor een controle naar het Heilig Hartziekenhuis.
 1. Spoorwegovergang Danone zaterdag lange tijd gesloten
  ROTSELAAR

  Spoorweg­over­gang Danone zaterdag lange tijd gesloten

  Voor werken in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel ter hoogte van de spoorwegovergang aan Danone in Rotselaar, moet op zaterdag 19 juni de Stationsstraat afgesloten worden. De werken starten om 2 uur ‘s nachts en zullen ongeveer tot 19 uur ‘s avonds duren. Er wordt een omleiding voorzien vanaf de rotonde via de Aarschotsesteenweg naar de Langestraat – Steenweg op Wezemaal/Torenstraat. Het verkeer komt zo uit op het kruispunt Torenstraat - Stationsstraat/Provinciebaan om hun weg verder te zetten.
 2. Vlaamse Stadsmonitor deelt rapporten uit aan steden en gemeenten: ontdek hier hoe de Leuvenaars hun stadsbestuur beoordeelden
  PREMIUM
  2

  Vlaamse Stadsmoni­tor deelt rapporten uit aan steden en gemeenten: ontdek hier hoe de Leuvenaars hun stadsbe­stuur beoordeel­den

  Het is de tijd van het jaar waarin er met rapporten wordt gezwaaid en zelfs gemeente- en stadsbesturen ontsnappen daar niet aan. De Vlaamse Stadsmonitor -een driejaarlijkse bevraging van de burger- is ondertussen een traditie en geeft het bestuur een leidraad over het gevoerde beleid, zowel in de voorbije jaren als voor de toekomst. Is Leuven de primus van de klas volgens de burger of is er nog veel werk aan de winkel?