Wie een kamer teveel heeft, kan die in Leuven solidair verhuren. De stad lanceert nu een campagne om de mogelijkheden in de verf te zetten.
Volledig scherm
Wie een kamer teveel heeft, kan die in Leuven solidair verhuren. De stad lanceert nu een campagne om de mogelijkheden in de verf te zetten. © Vertommen

Naïef of nobel? Solidair verhuren aan lagere prijs in strijd tegen duur wonen: “Mensen aan een betaalbare woning helpen…dat is ontzettend veel waard”

LeuvenDe stad Leuven gaat op zoek naar solidaire verhuurders in de strijd tegen de wooncrisis. “Zij kunnen een wereld van verschil betekenen voor heel wat mensen die moeilijk een betaalbare woonst vinden”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen). Het blijft maar de vraag of eigenaars bereid zullen zijn om hun eigendom aan een lager prijs te verhuren, al zijn er wel nog andere voorbeelden verbonden aan de verschillende formules.

1 reactie

 • Jos Dupont

  1 maand geleden
  Wel schepen Lies Corneillie en Carl Devlies geef het goede voorbeeld en vang een paar gezinnen op in jullie huis !
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"