Kristof S. en Thomas M., die blind raakte aan een oog - zijn ondertussen geen vrienden meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristof S. en Thomas M., die blind raakte aan een oog - zijn ondertussen geen vrienden meer. © Vertommen

Nachtwinkeluitbater klopt jonge, gewapende overvaller blind aan één oog: “Dit geweld was niet proportioneel”

BIERBEEKAls de overval op de nachtwinkel in Bierbeek was gelukt, waren ze enkele sloffen sigaretten, een fles whisky en een pakje kauwgom rijker. Maar dat was buiten de uitbater gerekend, die vocht voor zijn leven, toen hij een wapen op zich gericht kreeg. Gevolg: een dader raakte blind aan één oog. “Die winkelier is zijn boekje te buiten gegaan”, is de verdediging stellig. 

 1. Tournée Générale: Burgemeester Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholverbod na 22 uur op openbaar domein niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale: Burgemees­ter Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholver­bod na 22 uur op openbaar domein niet”

  8 mei is een datum om naar uit te kijken en dat doet ook de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani. “Met veel verwachtingen en tegelijk met een klein hartje. Ik hoop dat de mensen genieten van dit stukje herwonnen vrijheid maar wel met gezond verstand. Wie van plan is om het beest uit te hangen, zal tot de orde worden geroepen, al wil dat niet zeggen dat we achter elke hoek een agent plaatsen”, klinkt het.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing