Buurtbewoners staan in een rij om te helpen.
Volledig scherm
Buurtbewoners staan in een rij om te helpen. © KAR

Nachtelijke overstroming rond Abdij van Park nadat vijver overloopt: “Op sommige plaatsen is de situatie nog precair”

LEUVENEén van de vijvers aan Abdij van Park in Heverlee liep donderdagavond over, waardoor de Molenbeek buiten haar oevers trad. Daardoor was er wateroverlast in de Broekstraat, Ruelenspark en de Jozef Eerdekensstraat. 

 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Fiere Margriet, tragisch verhaal van een jonge vrouw die na 700 jaar zalig werd verklaard
  PREMIUM
  Leuven

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Fiere Margriet, tragisch verhaal van een jonge vrouw die na 700 jaar zalig werd verklaard

  Fiere Margriet is al eeuwenlang een Leuvense legende waar je nog steeds heel wat over terugvindt in de studentenstad. Vooral het standbeeld aan de Dijleterrassen, en het café in het stadscentrum springen in het oog, maar achter Margaretha van Leuven - Fiere Margriet - schuilt het tragische verhaal van een jonge vrouw die uiteindelijk werd zaligverklaard door paus Leo XIII en geldt als één van de zeven wonderen van Leuven. Lees meer over levende legendes in ons dossier.
 2. Wateroverlast in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescherming laten aanrukken”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Waterover­last in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescher­ming laten aanrukken”

  In de Leuvense wijk Kwade Hoek en in de omgeving van de Aarschotsesteenweg in deelgemeente Wilsele kwamen enkele straten blank te staan. Het water bleef stijgen en stroomde ook binnen in enkele woningen. De situatie is ondertussen onder controle. “Na een nacht pompen met een speciale vrachtwagen die we lieten aanrukken via de Civiele Bescherming trekt het water nu weg”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Het water in de Dijle blijft ondertussen wel erg hoog.