De stad Leuven kocht het Domo-gebouw aan voor 4 miljoen euro maar vzw Het Depot moet zelf de verbouwingen bekostigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad Leuven kocht het Domo-gebouw aan voor 4 miljoen euro maar vzw Het Depot moet zelf de verbouwingen bekostigen. © Vertommen

Nachtclub in Domo-gebouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwingen betalen met belastingen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”

Leuven“Voor N-VA is het financieren van een nachtclub geen kerntaak van de stad.” Die stelling nemen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Debby Appermans (N-VA) in. Meer concreet vreest de oppositiepartij dat de ‘stadskas’ zal opdraaien voor renovatiekosten van 5 miljoen euro indien vzw Het Depot die investering niet zou kunnen dragen. Mike Naert, directeur van Het Depot, reageert met verbazing: “We gaan dit geschenk echt wel zelf moeten verdienen.”

0 reacties

 1. Kunstencentrum STUK keert noodgedwongen terug naar Manhattan: “Verbouwingen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK keert noodgedwon­gen terug naar Manhattan: “Verbouwin­gen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijde­lijk”

  Kunstencentrum STUK weer terug naar de iconische Manhattan aan de Vaartkom. Eerder resideerde de bekende Leuvense cultuurspeler al met Studio STUK in de voormalige megadancing omdat de verbouwing in de thuisbasis in de Naamsestraat vertraging opliepen. Helaas is dat opnieuw het geval: “Door nieuwe vertragingen kunnen we inderdaad nog even geen publiek ontvangen in STUK”, klinkt het.
 2. Herinrichting Tiensepoort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Herinrich­ting Tiense­poort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Met bijna 5.000 voetgangers, fietsers en auto’s per uur op het drukste moment van de dag is de Tiensepoort één van de drukste kruispunten van Leuven. Vorige maand deed Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) het grondige herinrichtingsplan voor het zwarte punt uit de doeken, met als klemtoon meer ruimte voor de actieve weggebruiker en nieuwe verkeerslichten. Op 3 april gaan de werken aan het drukke kruispunt van start.
  Leuven