Mijten op je huid - tunnelgraver schurft
Volledig scherm
Mijten op je huid - tunnelgraver schurft © rv

Na schurftuitbraken in Antwerpen: moet Leuven zich ook zorgen maken?

LeuvenOpvallend veel Antwerpse studenten krabben zich de naad uit. Schurft, veroorzaakt door de vermaledijde schurftmijt die zich in de bovenste huidholte nestelt, is er aan een steile opmars bezig in de studentenmilieus. Ook in Leuven waarschuwde de hogeschool UCLL haar studenten waakzaam te zijn. Is er meer aan de hand? 

0 reacties

 1. Van je favoriete Ketnethelden tot paintballen met vrienden: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van je favoriete Ketnethel­den tot paintbal­len met vrienden: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Leuven en het Hageland

  De zomervakantie is aangebroken. Twee maanden lang mag de boekentas in de kast en ligt er geen huiswerk te wachten. Maar wat moet je dan doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Leuven en het Hageland. Van bootje varen in de Dijle tot lekker relaxen in Diest, laat je inspireren door onze tips.
 2. Parijsstraat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingeriezaak Anna Corneel en beroepskledij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijsstraat.”
  PREMIUM
  Leuven

  Parijs­straat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingerie­zaak Anna Corneel en beroepskle­dij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijs­straat.”

  De Parijsstraat, dat is die eigenzinnige winkelwandelstraat met eigen smoelwerk op een boogscheut van de Grote Markt. Sinds mensenheugenis huist de straat boetiekjes en nichezaakjes die nergens anders te vinden zijn, zoals lingerie Anna Corneel of Beroepskledijkledij Jochmans. Met de gelijktijdige pensionering van beide uitbaters vertoont dat typische smoelwerk barsten. “’Juffrouw, ga uw moeder eens halen,’ zei een vertegenwoordiger op mijn eerste dag.”