Yammi Yammi is een nieuwe Japanse zaak op de Oude Markt in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Yammi Yammi is een nieuwe Japanse zaak op de Oude Markt in Leuven. © Vertommen

Na heropening café Allee nu ook nieuw Japans restaurant Yammi Yammi op Oude Markt: “Langste toog raakt stilaan weer opgeblonken”

LeuvenOp de Oude Markt in Leuven opende zopas Yammi Yammi de deuren. Dat is een Japans restaurant dat ook een vestiging heeft in de Overpoortstraat in Gent. Op zich geen wereldnieuws, maar het is wel opvallend dat de Oude Markt amper nog leegstand heeft na de bijzonder zware coronaperiode. “We kijken de toekomst hoopvol tegemoet en voorlopig blijven we gespaard van faillissementen en leegstand”, zegt Erik De Rop van Vzw Oude Markt.

0 reacties

 1. Drie jaar cel voor onverbeterlijke fietsendief
  LEUVEN

  Drie jaar cel voor onverbeter­lij­ke fietsen­dief

  Yoni G.R. heeft drie jaar cel gekregen en 8.000 euro boete, omdat hij het jatten van fietsen niet kan laten. De dertiger maakte zo verscheidene slachtoffers door dure elektrische te fietsen te ontvreemden aan het Professor Roger Van Overstraetenplein onder het stadskantoor in Leuven. Door zijn reputatie werd hij meteen herkend op camerabeelden. Daarop is te zien hoe hij de stalling binnenwandelt en even later vertrekt met dure elektrische fietsen die slotvast stonden. De dief werd al veroordeeld in de rechtbank van Dendermonde en Mechelen tot 2,5 jaar cel. Ook in Leuven kreeg hij recent nog een celstraf voor diefstallen aan het station van Kortenberg. De dure fietsen worden meteen op de trein naar Brussel gezet en daar van de hand gedaan. Volgens het openbaar ministerie is het onmogelijk om de rijtuigen nog te recupereren. In de rechtbank daagde verschillende slachtoffers op. Onder wie een invalide man, die als pijnpatiënt soelaas vindt op een elektrische fiets. G.R., met een referentieadres in Etterbeek, werd bij verstek veroordeeld.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Bromfietser (20) naar ziekenhuis na aanrijding in Wijgmaal
  Leuven

  Bromfiet­ser (20) naar ziekenhuis na aanrijding in Wijgmaal

  Een 20-jarige bromfietser uit Keerbergen is dinsdagavond omstreeks 18 uur met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij betrokken was geraakt in een verkeersongeval. Op het kruispunt van de Vaartdijk en de Baron Descampslaan in Wijgmaal kwam hij in aanrijding met een auto. Na een medische controle in het ziekenhuis, mocht hij weer naar huis. Zijn bromfiets werd door de takeldienst versleept. Zowel de bestuurder van de bromfiets als de automobilist legden een negatieve ademtest af.
 2. Stad Leuven bouwt steun aan horeca niet af: “Uitgebreide terrassen blijven tot 31 maart”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven bouwt steun aan horeca niet af: “Uitgebrei­de terrassen blijven tot 31 maart”

  De Leuvense horeca en handel zag zwarte sneeuw door de opeenvolgende de coronagolven. In de lente was er nog sprake van 373 horecazaken die in de problemen zaten maar een relanceplan van ruim 2 miljoen euro van de stad Leuven moest faillissementen voorkomen. Of dat volledig is gelukt moet nog blijken maar de uitgebreide horecaterrassen mogen alvast blijven staan tot 31 maart 2022. “De sector verdient onze blijvende ondersteuning”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns.