Net zoals in de Leuven Night Run zal City Walk Leuven ook passeren in historische gebouwen.
Volledig scherm
Net zoals in de Leuven Night Run zal City Walk Leuven ook passeren in historische gebouwen. © Vertommen

Na de Leuven Night Run nu ook City Walk Leuven: “Wandelen door historische gebouwen”

LeuvenWandelclub WSP Heverlee-Leuven en de stad Leuven hebben elkaar gevonden in een nieuw sportief initiatief: City Walk Leuven. Net zoals tijdens de Leuven Night Run passeren de deelnemers in historische gebouwen. “Sinds de coronapandemie boomde de wandelsport helemaal”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).

0 reacties

 1. Beleef de wereld - en de gevaren ervan - eens door de ogen van een peuter in het Reuzenhuis: “Bijna de helft van de kinderen belandt op spoed na een thuisongeval”
  PREMIUM
  Leuven

  Beleef de wereld - en de gevaren ervan - eens door de ogen van een peuter in het Reuzenhuis: “Bijna de helft van de kinderen belandt op spoed na een thuisonge­val”

  In het provinciehuis staat sinds dinsdag een bijna twee meter hoge kruk. Geen hommage aan het Gaston Berghmans-typetje Joske Vermeulen, maar onderdeel van het Reuzenhuis. De preventietentoonstelling van De Gezinsbond, waarin de huisraad driemaal vergroot werd, doet tijdens haar zesde editie Leuven aan als voorlaatste stop, en zwaait vanaf woensdag de deuren open voor het - ahum - grote publiek.
 2. ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelszaken nemen maatregelen om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempelvrees weg bij de klanten”
  PREMIUM
  Leuven

  ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelsza­ken nemen maatrege­len om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempel­vrees weg bij de klanten”

  Energie besparen…het is met voorsprong de zorg van zo ongeveer iedereen in deze energiecrisis. Ook de Leuvense handelaars willen de rekening betaalbaar houden maar de deuren gesloten houden om de warmte binnen te houden, leidde toch tot enige terughoudendheid. “Sommigen twijfelden uit angst om klanten te verliezen. We trekken hen over de streep door speciale deurbordjes te verdelen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).