Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder pleiten voor een Leuven waar iedereen zich thuis kan voelen en door de hoge woningprijzen is dat geen evidentie.
Volledig scherm
Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder pleiten voor een Leuven waar iedereen zich thuis kan voelen en door de hoge woningprijzen is dat geen evidentie. © Vertommen

N-VA maakt het ‘Halverwege Rapport’ van Leuvens stadsbestuur: “Wij willen ook voldoende aandacht voor de middenklasse die geen huis meer kan kopen”

LeuvenApplaus maar ook grote bezorgdheden op de oppositiebank waar N-VA nu al drie jaar het beleid van de meerderheid Vooruit/Groen/CD&V op de voet volgt. Het initiatief Leuven Helpt krijgt bijvoorbeeld veel lof en ook de investeringen in fietsinfrastructuur worden goed onthaald. Minder vreugde is er voor het woonbeleid en de kloof tussen arm en rijk.

3 reacties

 • Maria Scheuts

  1 jaar geleden
  Vooral de levenslang echte singles zijn hiervan de dupe.
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Onze kinderen moeten allemaal het Leuvense verlaten wegens de onbetaalbare prijzen van huizen en appartementen .
 • Piet Mastur

  1 jaar geleden
  Prestige is duidelijk belangrijker dan inwoners die uiteindelijk alles moeten betalen !
 1. Vergeet Open Vld Leuven want vanaf nu is het LvL: “Tijd om verandering te brengen, bijvoorbeeld in het mobiliteitsbeleid”
  PREMIUM

  Vergeet Open Vld Leuven want vanaf nu is het LvL: “Tijd om verande­ring te brengen, bijvoor­beeld in het mobili­teits­be­leid”

  De Leuvense liberalen laten de naam Open Vld achter zich met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Opmerkelijke keuze maar volgens voorzitter Zjef Cokelaere is de nieuwe naam het logische gevolg van een vernieuwingsoperatie die van start ging toen Alexandra Roumans het roer overnam van Rik Daems als fractievoorzitter. Blijft de vraag van één miljoen: wie wordt het kopstuk in Leuven voor de blauwe partij?
  Leuven
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Davé-site in Riddersstraat wordt nieuw wapen in strijd tegen onbetaalbaar wonen: “Bijzonder veel potentieel, omwille van ligging en grootte”
  Leuven

  Davé-site in Ridders­straat wordt nieuw wapen in strijd tegen onbetaal­baar wonen: “Bijzonder veel potentieel, omwille van ligging en grootte”

  De Davé-site in de Riddersstraat in Leuven gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De bekende groente- en fruitwinkel blijft de komende tijd actief in de loods maar de andere gebouwen worden een wapen in de strijd tegen onbetaalbaar wonen. “Het AGSL zal de site de komende jaren een nieuwe invulling geven en er onder meer betaalbare en kwalitatieve huurwoningen realiseren”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).