Wielertoeristen die officieel WK parcours in Leuven volgen, krijgen een boete als ze Sint-Antoniusberg opfietsen.
Volledig scherm
Wielertoeristen die officieel WK parcours in Leuven volgen, krijgen een boete als ze Sint-Antoniusberg opfietsen. © Vertommen

N-VA Leuven wil extra signalisatie aan Sint-Antoniusberg om wielertoeristen de juiste weg te wijzen

LeuvenDe voorbije maanden hebben veel wielertoeristen die het officiële WK parcours in Leuven volgden zich mispakt aan de Sint-Antoniusberg. Een beloning van 174 euro kunnen sportievelingen die de berg beklimmen in de wacht slepen. De gpx van Toerisme Vlaams-Brabant en verschillende wielerapps hebben hun route aangepast zodat De Ramberg wordt aangeduid, maar N-VA Leuven wil nog extra signalisatie aan de Sint-Antoniusberg.

 1. Zwoele editie van Half Oogst sluit Het Groot Verlof in Leuven af: “200.000 bezoekers over heel de zomer”
  Leuven

  Zwoele editie van Half Oogst sluit Het Groot Verlof in Leuven af: “200.000 bezoekers over heel de zomer”

  Het Groot Verlof -de zomeranimatie in Leuven- heeft de laatste noot achter de rug. De tweede festivaldag van festival Half Oogst pompte zwoele ritmes in de stad en bracht de teller van het totale aantal bezoekers naar de magische kaap van 200.000 bezoekers. Slechts één conclusie: de horeca kan weer lachen nu de festiviteiten weer thuis kwamen in hartje Leuven na twee jaren van alternatieven op andere locaties.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoeilijke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoei­lij­ke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”

  Nog 49 studentenkamers zijn er momenteel beschikbaar op de website Kotwijs.be. Slechts de helft daarvan zijn echte studentenkamers, de rest zijn studio’s of zelfs heuse flats tussen de 593 en de 1.100 euro. Kan Leuven het stijgende aantal kotstudenten nog wel aan, zeker als je weet dat de KU Leuven jaar na jaar blijft groeien? “We moeten breder denken, want Leuven kampt al met een woningnood. Het zou niet goed zijn dat de beschikbare woningen nog meer worden ingenomen voor studentenhuisvesting”, zegt schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).