Wielertoeristen die officieel WK parcours in Leuven volgen, krijgen een boete als ze Sint-Antoniusberg opfietsen.
Volledig scherm
Wielertoeristen die officieel WK parcours in Leuven volgen, krijgen een boete als ze Sint-Antoniusberg opfietsen. © Vertommen

N-VA Leuven wil extra signalisatie aan Sint-Antoniusberg om wielertoeristen de juiste weg te wijzen

LeuvenDe voorbije maanden hebben veel wielertoeristen die het officiële WK parcours in Leuven volgden zich mispakt aan de Sint-Antoniusberg. Een beloning van 174 euro kunnen sportievelingen die de berg beklimmen in de wacht slepen. De gpx van Toerisme Vlaams-Brabant en verschillende wielerapps hebben hun route aangepast zodat De Ramberg wordt aangeduid, maar N-VA Leuven wil nog extra signalisatie aan de Sint-Antoniusberg.

 1. De ‘Meeting voor Mon’ brengt uitmuntende atleten naar de piste in Kessel-Lo
  Atletiek

  De ‘Meeting voor Mon’ brengt uitmunten­de atleten naar de piste in Kessel-Lo

  De Leuvense club zal het in de ‘Meeting voor Mon’ bij de mannen weliswaar moeten stellen zonder twee van zijn toppers. Ben Broeders is nochtans al thuis van zijn Japans avontuur. “We mochten niet langer dan twee dagen blijven na ons laatste optreden”, zei hij. “Ik voel mij dus fris genoeg om deel te nemen, maar ik moet het nog altijd zonder polsstokken stellen. Die komen achter, maar ik weet niet wanneer. Ik zal zaterdag dus voor clubgenoot Thomas Van Nuffelen supporteren. Hopelijk doet hij nog beter dan vorig weekend, toen hij zijn PR op 5,10m bracht.”
 1. Komt er ook een dierenvoedselbank in Leuven? “Heel wat mensen hebben het nu financieel moeilijker, en huisdieren moeten uiteraard óók eten”
  PREMIUM
  Leuven

  Komt er ook een dierenvoed­sel­bank in Leuven? “Heel wat mensen hebben het nu financieel moeilijker, en huisdieren moeten uiteraard óók eten”

  De gemeenten Aarschot, Diest en Tielt-Winge hebben de handen in elkaar geslagen om een dierenvoedselbank op te richten. Mensen die het even financieel moeilijker hebben, kunnen daar terecht om gratis dierenvoeding op te halen voor hun huisdier. In Leuven is vzw Poezenbubbel al geruime tijd bezig met de uitbouw van zo’n dierenvoedselbank en N-VA Leuven roept het stadsbestuur op om deze vzw de nodige ondersteuning te bieden.
 2. Proces-verbaal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”
  PREMIUM
  Herent

  Pro­ces-ver­baal voor illegale boskap en buurt die in het harnas kruipt, maar Herents schepen laat zich niet uit het lood slaan: “Pop-upzomerbar komt er. Sowieso”

  De buurtbewoners rond domein d’Hoogvorst in Herent trekken opnieuw hard van leer tegen eerste schepen Maarten Forceville (CD&V). Een proces-verbaal voor illegale boskap, opgesteld door Natuurinspectie, doet de leden van buurtcomité D’Hoogvorstsite steigeren en ook burgemeester Astrid Pollers ligt onder vuur: “Zij gaat mee in de illegale spelletjes van haar eerste schepen”, klinkt het. Forceville stelt op zijn beurt dat alle procedures zijn gevolgd zoals het hoort en de pop-upzomerbar er zonder twijfel komt in augustus.