Gemeenteraadslid Lies Verlinden (N-VA) laat opmerken dat er al een gelijkaardig netwerk actief is in de strijd tegen winkeldiefstallen.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Lies Verlinden (N-VA) laat opmerken dat er al een gelijkaardig netwerk actief is in de strijd tegen winkeldiefstallen. © Vertommen

N-VA Leuven wil burger betrekken bij strijd tegen dieven: “Nut al bewezen in andere steden en gemeenten”

LeuvenIn de strijd tegen woninginbraken wil oppositiepartij zogenaamde ‘Buurtinformatienetwerken’ uitrollen. “Klassiek zijn de maanden november, december en januari piekmaanden wat het aantal woninginbraken betreft”, zegt fractieleider Lorin Parys. “Dit is in Leuven niet anders en een BIN kan de pakkans van dieven vergroten.”

0 reacties

  1. Studenten KU Leuven lanceren rekruteringsplatform Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven”
    Leuven

    Studenten KU Leuven lanceren rekrute­rings­plat­form Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professio­nals en bedrijven”

    Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en ‘machine learning’ helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Cars Gent, VDAB en Dibbs. “Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond zo bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zijn eerste job die perfect bij hem past”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.