Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder van N-VA Leuven stellen voor om een aanbod uit te werken voor scholen die stilteplekken willen creëren voor leerlingen.
Volledig scherm
Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder van N-VA Leuven stellen voor om een aanbod uit te werken voor scholen die stilteplekken willen creëren voor leerlingen. © Vertommen

N-VA Leuven pleit voor stilteplekken op scholen: “In Gent zijn ze er al mee bezig”

LeuvenN-VA Leuven roept het Leuvense stadsbestuur op om een aanbod van zogenaamde stilteplekken uit te werken voor de scholen. De stad Gent en verschillende scholen in Vlaanderen gingen Leuven al voor volgens Katrien Houtmeyers (N-VA): “Kinderen worden op school blootgesteld aan een waaier van prikkels. Een stilte- of fluisterplek kan rust en concentratie brengen.”

1 reactie

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Dat hadden wij vroeger al : de studiezaal! Mij goed als leerlingen daar gewoon willen zitten tekenen of lezen of nietsdoen.
 1. Hij woonde drie jaar in een yurt, was niet verkozen in 2018 en schopt het nu tot voorzitter van de gemeenteraad in Leuven: wie is Hannes De Geest (43)?
  PREMIUM
  Leuven

  Hij woonde drie jaar in een yurt, was niet verkozen in 2018 en schopt het nu tot voorzitter van de gemeente­raad in Leuven: wie is Hannes De Geest (43)?

  De gemeenteraad heeft een nieuwe voorzitter: de 43-jarige Hannes De Geest uit Kessel-Lo. Er wacht hem de zware taak om Dorien Meulenijzer -en in een iets verder verleden Louis Tobback- op te volgen en dat is toch minder evident dan je zou denken. Ondanks het feit dat De Geest niet bijzonder veel politieke kilometers op de teller heeft in Leuven voorziet burgemeester Mohamed Ridouani geen problemen: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Hannes zijn draai snel zal vinden.”