Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder van N-VA Leuven stellen voor om een aanbod uit te werken voor scholen die stilteplekken willen creëren voor leerlingen.
Volledig scherm
Katrien Houtmeyers en Katelijne Dedeurwaerder van N-VA Leuven stellen voor om een aanbod uit te werken voor scholen die stilteplekken willen creëren voor leerlingen. © Vertommen

N-VA Leuven pleit voor stilteplekken op scholen: “In Gent zijn ze er al mee bezig”

LeuvenN-VA Leuven roept het Leuvense stadsbestuur op om een aanbod van zogenaamde stilteplekken uit te werken voor de scholen. De stad Gent en verschillende scholen in Vlaanderen gingen Leuven al voor volgens Katrien Houtmeyers (N-VA): “Kinderen worden op school blootgesteld aan een waaier van prikkels. Een stilte- of fluisterplek kan rust en concentratie brengen.”

1 reactie

 • Kristine Delacourt

  1 maand geleden
  Dat hadden wij vroeger al : de studiezaal! Mij goed als leerlingen daar gewoon willen zitten tekenen of lezen of nietsdoen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.