Lorin Parys (N-VA) toont zich steeds vaker als een voorstander van constructieve oppositie en hoopt in die rol een bijdrage te kunnen leveren aan een beter Leuven.
Volledig scherm
Lorin Parys (N-VA) toont zich steeds vaker als een voorstander van constructieve oppositie en hoopt in die rol een bijdrage te kunnen leveren aan een beter Leuven. © Vertommen

N-VA Leuven krijgt gelijk van gouverneur en Agentschap Binnenlands Bestuur en krijgt zitje aan de tafel van vzw Leuven 2030

LeuvenN-VA Leuven dringt al langer aan op een zitje in onder meer vzw Leuven 2030 en het lijkt erop dat de oppositie binnenkort mee aan de tafel mag zitten om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te bespreken. De Vlaams-Brabantse gouverneur dringt er in een brief aan het stadsbestuur nu op aan om “een einde te maken aan de onwettige situatie”.

1 reactie

 • Charel Degroote

  4 maanden geleden
  Tijd dat het Leuvens stadsbestuur beseft dat er ook inwoners in Leuven zijn en dat de stad en haar inwoners geen speeltje zijn om ideologische projectjes uit te testen.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Halverwege zijn pelgrimstocht verzamelde Marc Peeters al 2000 euro voor de waterramp in Wallonië: “Ze zeggen dat Brigitte en Jacques geluk hadden omdat het water ‘slechts’ 2,5 meter hoog stond in hun woning.”
  Leuven

  Halverwege zijn pelgrims­tocht verzamelde Marc Peeters al 2000 euro voor de waterramp in Wallonië: “Ze zeggen dat Brigitte en Jacques geluk hadden omdat het water ‘slechts’ 2,5 meter hoog stond in hun woning.”

  Bijna een week geleden vertrok Marc Peeters als enige vertegenwoordiger van Biketeamtripel aan een 1.500 kilometer lange pelgrimstocht per fiets. Met zijn onderneming wilde de Leuvenaar geld inzamelen voor de waterramp in Wallonië van afgelopen zomer. Daar ruimen de vrijwilligers van Team Eclair nog steeds puin. Met een flinke 700 kilometer op de teller is Marc zo goed als halfweg.