De Tervuursevest in Leuven zou er in de toekomst heel anders kunnen uitzien maar het onderzoek van het Agentschap Wegen en Verkeer is nog in een erg vroege fase.
Volledig scherm
De Tervuursevest in Leuven zou er in de toekomst heel anders kunnen uitzien maar het onderzoek van het Agentschap Wegen en Verkeer is nog in een erg vroege fase. © vertommen

N-VA Leuven erg scherp over mobiliteitsbeleid: “Stop de blinde ideologische strijd tegen bewoners en bezoekers met een auto”

LeuvenHoewel het onderzoek van AWV nog in vroege fase zit, wordt het aantal rijvakken op de Tervuursevest mogelijk verminderd van twee naar één. Schepen David Dessers (Groen) stelt wel dat de doorstroming gegarandeerd moet blijven en dat de ingreep zeker niet voor morgen zal zijn. “Na de invoering van de zone 30 is dit weer een plan dat meer lijkt ingegeven vanuit een ideologische strijd dan vanuit veiligheid en bereikbaarheid”, reageert Zeger Debyser (N-VA).

5 reacties

 • Chris Festré

  4 maanden geleden
  Ik zie niet in wat je nog in leuven (want Leuven bestaat niet meer volgens het eigen logo) zou moeten gaan zoeken tenzij je graag veel boetes krijgt en ook nog eens veel tijd verliest.
 • Marc Vingerhoets

  4 maanden geleden
  Wij gaan al lang niet meer winkelen in Leuven (spijtig voor de handelaars die de dupe er van zijn) in Heist op den Berg ,met zijn hele mooie winkelstraat en parking genoeg dus geen 10 euro betalen om eens twee uurtjes te geen shoppen. Overlaatst twee keer geflitst in 7 minuten in de 1 Meilaan twee keer in zone 30 ik reed 34. Stadsbestuur Leuven doe zo voort dan is Leuven binnen de vijf jaar een dode stad.
 • Rudy Van Overtstijns

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat de heren en dames van het stadsbestuur goed te been blijven want aan de ouderen wordt in het o zo (gezegd)mooie Leuven helemaal geen rekening gehouden. Hier draait het alleen maar om de mensen te pesten .
 • Julie Jacobs

  4 maanden geleden
  Door het indelen van stadsdelen moet je verplicht de ring nemen, dus gans de dag toertjes doen. Er zijn al heel wat firma's die weigeren werken uit te voeren in de stad. Heel wat kilometers afleggen om van A naar B te rijden, vaak 10 meter van elkaar verwijderd. Dus de ring op. Meer brandstofverbruik en bovendien kun je in de stad zelfs je bestelwagen niet kwijt zonder een boete aan je been. Dessers woont natuurlijk niet in stad, maar in het groen. Dus wat kan het hem schelen.
 • Emma Andersen

  4 maanden geleden
  Voor minder mobiele en oudere mensen is het ondoenbaar om boodschappen te doen in Leuven. 's Avonds iets gaan eten, doen wij ook niet meer ; parkeren kost al evenveel als een voorgerechtje. Dus gaan we maar buiten de stad.
 1. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”
 2. Afscheidsfestival in het stadspark voor Sancta Mariadirecteur Willy Lemmens (65): “Van alle middelbare scholen - en ik heb er op verschillende gezeten - heeft er geen één zo’n directeur als Willy”
  Leuven

  Afscheids­fes­ti­val in het stadspark voor Sancta Mariadirec­teur Willy Lemmens (65): “Van alle middelbare scholen - en ik heb er op verschil­len­de gezeten - heeft er geen één zo’n directeur als Willy”

  Met 33 jaar op de teller is het pensioen voor Sancta Mariadirecteur Willy Lemmens (65) nakende. Hem werd gevraagd zijn agenda vandaag tussen 10 en 12 vrij te houden voor een ingetogen afscheidsfeestje. Het werd een heus festival, in lijn met de knaldrang waar de bijna oud-directeur zo gekend en geliefd voor is. “Willy de bouwer, Willy de muzikant, Willy de danser.”
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.