Het openluchtzwembad in Kessel-Lo is nog niet helemaal ten dode opgeschreven.
Volledig scherm
Het openluchtzwembad in Kessel-Lo is nog niet helemaal ten dode opgeschreven. © Vertommen

N-VA hinkt op twee benen in toekomst van openluchtzwembad in Kessel-Lo: “Ecologische zwemvijver naar voorbeeld van Boekenberg in Antwerpen”

Kessel-LoN-VA Leuven roept het Leuvense stadsbestuur op om samen te werken met de provincie Vlaams-Brabant in het dossier over de openluchtzwembaden in de provinciedomeinen. Bedoeling was om het openluchtzwembad te sluiten in 2025 maar dat plan nam ondertussen al een wending na de provincieraad van voorbije dinsdag.

0 reacties

 1. De Kanaalgravers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteindelijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”
  PREMIUM

  De Kanaalgra­vers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteinde­lijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”

  Toen één van de zes kanaalgravers spoorloos verdween, zat kunstenaar Willy Peeters met de handen in het haar. Ook de stad Leuven zat verveeld met de mysterieuze verdwijningszaak. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een nieuwe figuur te maken en die vervoegde zopas de vijf overgebleven kanaalgravers. Het kunstwerk is dus weer compleet maar door de heraanleg van de Vaartkomoevers duikt er een nieuw probleem op: waar komen de kanaalgravers uiteindelijk terecht?
  Leuven
 2. Stad Leuven mee in bres tegen plannen om openluchtzwembad provinciedomein te sluiten: “Het is een van de weinige plekken met zo’n bad. Ontneem de mensen dat toch niet”
  Kessel-Lo

  Stad Leuven mee in bres tegen plannen om openlucht­zwem­bad provincie­do­mein te sluiten: “Het is een van de weinige plekken met zo’n bad. Ontneem de mensen dat toch niet”

  Veel reacties op de geplande sluiting van het openluchtzwembad in het Provinciedomein in Kessel-Lo en nu springt ook de stad Leuven mee in het bad. Het stadsbestuur besliste zopas om formeel bezwaar aan te tekenen. “Dat de provincie Vlaams-Brabant het openluchtzwembad met één vingerknip wil sluiten, kunnen we als stadsbestuur niet zomaar laten gebeuren”, stelt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).