Het was een bijzonder moment toen het gestolen schilderij na 25 jaar weer thuis was in Abdij van Park in Heverlee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was een bijzonder moment toen het gestolen schilderij na 25 jaar weer thuis was in Abdij van Park in Heverlee. © Cedric Verhelst

Mysterie rond kunstroof uit 1996 eindelijk opgehelderd: “Eén van de twee gestolen schilderijen is weer thuis in Abdij van Park”

HeverleeIn 1996 werden de paters norbertijnen van de Abdij van Park in Leuven het slachtoffer van een kunstroof. De dieven gingen aan de haal met twee schilderijen uit de Sint-Jan Evangelistkerk: ‘De Emmaüsgangers’ en ‘Rebekka geeft Eliëzer te drinken’. Na liefst 25 jaar is één van de twee werken van schilder Pieter Jozef Verhaghen weer opgedoken en daarvoor moesten de norbertijnen helemaal naar Parijs.

0 reacties

  1. Leuven wordt voortrekker met Reveil21, een festival van troost en hoop: “De verplichte afstand en het uitgestelde afscheid hebben wonden nagelaten”
    Leuven

    Leuven wordt voortrek­ker met Reveil21, een festival van troost en hoop: “De verplichte afstand en het uitgestel­de afscheid hebben wonden nagelaten”

    Leuven wordt in de weken rond 1 november het epicentrum van troost en hoop. In samenwerking met Reveil vzw vinden in de stad meer dan twintig troostacties plaats tijdens het meerdaagse festival Reveil21. Leuven neemt zo de fakkel over van Kortrijk als ‘trooststad’. “Schrijfster Tine Marie Vandamme zet samen met een team van illustratoren je herinneringen aan een dierbare om in een prachtige tekening”, vertelt schepen Bieke Verlinden (Vooruit).