De zaak werd behandeld in het Brusselse justitiepaleis
Volledig scherm
De zaak werd behandeld in het Brusselse justitiepaleis © Marc Baert

Muilezel opent 4 (!) rekeningen voor bende oplichters

LeuvenEen 27-jarige Leuvenaar riskeert een werkstraf van 50 uur voor oplichting. De man stelde zijn rekening ter beschikking van een bende die zich bezighield met oplichtingspraktijken. 

 1. War on talent? Niet bij Longin Service, waar zeven zonen in de voetsporen van hun vader treden: “Het vertrouwen hier is groot”
  PREMIUM
  Leuven/Rotselaar

  War on talent? Niet bij Longin Service, waar zeven zonen in de voetsporen van hun vader treden: “Het vertrouwen hier is groot”

  De zoektocht naar goede nieuwe krachten is voor veel bedrijven een uitdaging maar bij Longin Service in Rotselaar loopt het wonderwel vlot. Meer zelfs, het bedrijf van de Leuvense racepiloot Bert Longin vond de oplossing in eigen rangen. “Zeven zonen treden professioneel in de voetsporen van hun respectievelijke vader. In ons land moet dat een primeur zijn”, vertelt Bert Longin trots.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Twintigers blazen positief tijdens alcoholcontrole
  Leuven

  Twintigers blazen positief tijdens alcoholcon­tro­le

  Een 21-jarige jongeman uit Tongeren moest woensdagnacht omstreeks 3 uur zijn rijbewijs inleveren na een positieve alcoholtest. De twintiger reed verschillende rondjes in de Naamsestraat en over het Hogeschoolplein. Omstaanders belden de politie omdat hij opviel door zijn onaangepast rijgedrag. Een politiepatrouille kon de bestuurder even later aan de kant zetten en nam hem na de positieve ademtest zijn rijbewijs af. Er werd een pv opgesteld voor rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.