Burgmeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit)
Volledig scherm
Burgmeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit) © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Mohamed Ridouani na overlegcomité en nieuwe coronamaatregelen: “Situatie nauwlettend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerustheid.”

LeuvenHet Overlegcomité heeft dinsdag maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. Leuven houdt, samen met de experts uit de eerstelijnszone en de ziekenhuizen, de situatie nauwgezet in het oog en zal verder inzetten op testing en vaccinatie. “91% van de inwoners ouder dan 12 jaar in Leuven is volledig gevaccineerd”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Als we kijken naar de ziekenhuisopnames, zien we dat er vooral niet-gevaccineerde mensen terecht komen.”

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Katje Twenty komt na acht (!) jaar opnieuw thuis: “Nog even lief, maar wel een dikke patat geworden”
  Oud-Heverlee
  36

  Katje Twenty komt na acht (!) jaar opnieuw thuis: “Nog even lief, maar wel een dikke patat geworden”

  Marie-Claire (68) en Firmin (66) uit Oud-Heverlee konden hun geluk maandag niet op: hun katje Twenty dat in 2013 spoorloos verdween, kwam terug thuis. Kerngezond en even speels, maar wel met een extra vetlaagje volgens Marie-Claire. De witte kater werd uiteindelijk gevonden in het Limburgse Tessenderlo en de gelukkige eigenaars hebben nu een vermoeden hoe ze daar beland is. “Ze herkent haar favoriete plekjes bij ons thuis zelfs nog”, glundert Marie-Claire.