Burgmeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit)
Volledig scherm
Burgmeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit) © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Mohamed Ridouani na overlegcomité en nieuwe coronamaatregelen: “Situatie nauwlettend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerustheid.”

LeuvenHet Overlegcomité heeft dinsdag maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. Leuven houdt, samen met de experts uit de eerstelijnszone en de ziekenhuizen, de situatie nauwgezet in het oog en zal verder inzetten op testing en vaccinatie. “91% van de inwoners ouder dan 12 jaar in Leuven is volledig gevaccineerd”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Als we kijken naar de ziekenhuisopnames, zien we dat er vooral niet-gevaccineerde mensen terecht komen.”

  1. Voormalig topatlete Tine Deckers wordt bondscoach van Belgisch triatlonteam: “Mijn ervaring doorgeven”
    Triatlon

    Voormalig topatlete Tine Deckers wordt bondscoach van Belgisch triatlon­team: “Mijn ervaring doorgeven”

    De Belgische triatleten zullen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024 kunnen rekenen op Tine Deckers. De ex-triatlete wordt bondscoach. Deckers stopte zelf in 2020 met de sport op 42-jarige leeftijd. Tine Deckers is vooral bekend van de Ironman Nice, de zware volledige triatlon in Frankrijk die ze maar liefst vijf keer op haar naam schreef. Ze was er ook zes keer bij op het WK Ironman in Hawaï. In 2020 kondigde ze haar afscheid aan van de topsport, al bleef ze wel sterk betrokken bij het Marmotta Triatlon team.