Eén van de anonieme elitesoldaten aan het appartementsgebouw en schooldirecteur Katrien Helsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de anonieme elitesoldaten aan het appartementsgebouw en schooldirecteur Katrien Helsen. © Vertommen

Militaire oefening Special Forces veroorzaakt opschudding in school: “Kinderen op de speelplaats waren erg onder de indruk”

LeuvenKleuter- en basisschool De Zonnebloem  in Kessel-Lo was maandag getuige van een militaire oefening van de Special Forces. Tijdens de middagpauze van een honderdtal leerlingen arriveerden er zes busjes met anonieme elitesoldaten aan een leegstaand appartementsgebouw naast de speelplaats. “Ik snap dat ze het geheim moeten houden, maar de timing was zeer slecht”, vertelt schooldirecteur Katrien Helsen.

 1. Nieuw hoofdstuk voor Convento in Mechelsestraat: “Oneindig blij en fier dat bistro en wijnwinkel een begrip is geworden in Leuven”
  PREMIUM

  Nieuw hoofdstuk voor Convento in Mechelse­straat: “Oneindig blij en fier dat bistro en wijnwinkel een begrip is geworden in Leuven”

  Stéphane Godfroid en Katrien Verstraete stoppen in april met wijnhandel en bistro Convento. De bekende zaak in de Mechelsestraat in Leuven was al sinds mei 2009 in handen van de ex-journalist die er de voorbije jaren met verve in slaagde om zijn droom waar te maken: “Met bijna 66 jaren op de teller, wil ik het wat rustiger aan doen. Ik heb nu De WijnDuif opgericht en zet mijn passie voor wijn voort aan een iets minder intensief tempo.” Blijft de vraag: wat gebeurt er met Convento?
  Leuven
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.