Jongerenwerker Riena Exelmans (27) van MIJNLEUVEN.
Volledig scherm
Jongerenwerker Riena Exelmans (27) van MIJNLEUVEN. © Louis Miserez

MIJNLEUVEN ondersteunt jongeren in tijden van corona: “Het wordt onderschat hoe moeilijk zij het hebben”

LeuvenMIJNLEUVEN organiseert samen met JAC Oost-Brabant elke donderdag in februari een online informatiesessie voor jongeren die het moeilijk hebben in tijden van corona. Dat is nodig, want bijna een jaar na het begin van de eerste lockdown wordt de impact daarvan op jongeren nog vaak onderschat. “Verschillende thema’s waar zij het moeilijk mee hebben maken wij bespreekbaar”, vertelt jongerenwerker Riena Exelmans (27).

 1. Rijbewijs kwijt na positieve speekseltest
  WILSELE

  Rijbewijs kwijt na positieve speeksel­test

  Een automobilist onder invloed is donderdag tegen de lamp gelopen in Wilsele. De Leuvenaar reed met zijn auto over de Kolonel Begaultlaan toen een patrouille van het fenomeenteam van de Leuvense politie overging tot een verkeerscontrole. De inspecteurs hadden al snel het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen reed en een speekseltest bevestigde dit. Er werd proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.
 2. Boom aan Heilig Hartziekenhuis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”
  PREMIUM
  Leuven

  Boom aan Heilig Hartzieken­huis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”

  Naar aanleiding van de dag van de zeldzame ziekte op 28 februari planten zorgmedewerkers van Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven een boom. Die planten ze voor Nele Leeten die stierf aan de ziekte van Cruetzfeldt-Jacob maar tegelijk ook voor alle andere patiënten die lijden of stierven aan een zeldzame ziekte. “Een documentaire over bomen planten, gaf ons hoop”, zegt echtgenoot Peter die een project lanceerde om Nele te eren.
 3. Het was al een gevangenis en een kraakpand maar een gerechtsgebouw komt er niet in het Luxemburgcollege: “Ondertussen staat het al tien jaar leeg”
  Leuven
  1

  Het was al een gevangenis en een kraakpand maar een gerechtsge­bouw komt er niet in het Luxemburg­col­le­ge: “Ondertus­sen staat het al tien jaar leeg”

  Er komt geen gerechtsgebouw in het Luxemburgcollege in de Leuvense Vaartstraat. Dat kreeg federaal parlementslid Els Van Hoof (CD&V) te horen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “Volgens de minister volstaan de huidige gebouwen in Leuven. Als men nog lang studeert, wordt dit een Kafkaiaans dossier want dat doet me nu al 10 jaar”, klinkt het.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden