Ijzerwaren Merckx verdwijnt na meer dan 100 jaar. Zaakvoerders Nicole Merckx en Andre Ruymen
Volledig scherm
PREMIUM
Ijzerwaren Merckx verdwijnt na meer dan 100 jaar. Zaakvoerders Nicole Merckx en Andre Ruymen © Vertommen

Metaalwaren Merckx verdwijnt na meer dan honderd jaar uit de Diestsestraat: “Het is mooi geweest”

LeuvenMet 116 jaar op de teller, en de vierde generatie achter de toonbank, mag Metaalwaren Merckx zich de oudste zaak in de Diestsestraat noemen. Van heinde en verre vonden klanten er hun heil in een ruim aanbod aan huishoudmateriaal, klusgerei en ijzeronderdelen. Met de pensionering van Nicole en André verliest de winkelstraat een icoon.

5 reacties

 • Patricia Rimando

  1 maand geleden
  Goede winkels sluiten een voor een in Leuven . De circulatie plannen van de stad zijn een ramp voor de plaatselijke winkeliers . Klanten gaan buiten de stad winkelen .
 • Luc Deville

  1 maand geleden
  Winkeliers en verkopers die hun product door en door kennen verdwijnen. Wat overblijft zijn verkopers die enkel maar voorgekauwde verhaaltjes vertelen en met moeite weten wat ze verkopen.
 • Lieven Peeters

  1 maand geleden
  Dankuwel voor al die jaren zo een assortiment aan te bieden mét vriendelijk advies. Goed en echt verdiend pensioen!
 • Roger Kerhove

  1 maand geleden
  Zeer spijtig en winkel waar je bijna alles kon verkrijgen met vriendelijke beding en kennis weer eentje van de velen juweeltjes verdwijnen in Leuven . Wat gaat er nu weer komen prullaria zoals altijd de echte gooien merchandies is niet meer te vinden in de stad .
 • Luc Van Roey

  1 maand geleden
  Weer een nuttige winkel armer voor Leuven !!! 😪
 1. RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktailbar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktail­bar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”

  Jaco’s is sinds 2020 gevestigd in ‘De Met’ in Aarschot. Jaco Smets startte met een wijn- en cocktailbar, maar ondertussen kunnen ze je ook een prachtige menukaart aanbieden. Samen met zijn nieuwe vennoot - Jacob - gingen ze er drie weken tussenuit om de nodige verbouwingen en aanpassingen te doen. Sinds vorige week zijn ze weer helemaal terug, mét nieuwe gerechten. Wij gingen alvast eens proeven.
 2. Zoon Vlad pakt brons op WK Wielrennen voor junioren, maar papa ‘Cisco Kid’ kon er niet live bij zijn: “Complicaties op heenvlucht zorgden ervoor dat ik moest terugkeren”
  PREMIUM
  Leuven

  Zoon Vlad pakt brons op WK Wielrennen voor junioren, maar papa ‘Cisco Kid’ kon er niet live bij zijn: “Complica­ties op heenvlucht zorgden ervoor dat ik moest terugkeren”

  Al wie dat niet springt, al wie dat niet springt, al wie dat niet springt is... Deze, en vele andere oorwurmen, heeft de wereld te danken aan Francis Van Mechelen (48), a.k.a. Cisco Kid of Dynamite. Zoon Vlad Van Mechelen (18) heeft de wielermicrobe van zijn vader. Hij reed vannacht omstreeks 3 uur het WK wielrennen in Australië en behaalde daar een zeer knappe derde plaats. Francis volgde zijn zoon noodgedwongen vanop de thuisbank, nadat hij tijdens de heenvlucht medische complicaties ervaarde.