De Leuvense winkelstraten liggen er nogal verlaten bij, nadat shoppen op afspraak werd ingevoerd om de derde coronagolf te bestrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Leuvense winkelstraten liggen er nogal verlaten bij, nadat shoppen op afspraak werd ingevoerd om de derde coronagolf te bestrijden. © Vertommen

Met dit langverwachte plan wil Leuven uitbaters en handelaars uit de rode cijfers halen: “373 horecazaken zitten in financiële problemen”

LeuvenEen relanceplan van minstens 2 miljoen euro: daarmee wil de stad de Leuvense uitbaters en handelaars te hulp schieten. Bijna de helft van alle Leuvense horecazaken zit behoorlijk zwaar in de problemen, zo blijkt uit de recentste cijfers. “En ook de lokale handelaars laten rode cijfers optekenen. Met ons plan willen we noodlijdende uitbaters hun toekomst helpen verzekeren”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).

2 reacties

 • Frans Desmet

  1 maand geleden
  Zo lang men de stad bijna onbereikbaar maakt met het circulatie plan iedereen moet km om rijden om er te komen Groen heeft dan vele parkeer plaatsen afgenomen en slimme knippen ingevoerd (eerder domme) die het nog extra moeilijk maken om aan handels zaken te komen .Men mag zoveel geld geven zal niet helpen eerst klanten bereikbaarheid parkeerplaatsen .Ik spoed mij uit Leuven om elders te winkelen gratis parking dicht bij winkels goed bereikbaar minder kans op onvoorziene boetes
 • Alain Maes

  1 maand geleden
  Wie gaat dat terug betalen, wie heeft zoveel geld? De belastingbetaler natuurlijk met invoering van allerlei taxes
 1. Wordt april de maand van de hoop of van de wanhoop voor Leuvense horeca? “We houden vast aan 1 mei”
  PREMIUM
  Leuven

  Wordt april de maand van de hoop of van de wanhoop voor Leuvense horeca? “We houden vast aan 1 mei”

  Met nog exact één maand voor de boeg tot aan de beoogde heropening is het een beetje te vroeg om al aan de voorbereidingen te beginnen voor de horeca-ondernemers. Toch is AB InBev al begonnen met het reinigen van de bierleidingen en dat is toch een cruciaal gegeven. Blijft de vraag: gelooft de horeca gezien de slechte cijfers nog in een heropening op 1 mei? HLN Leuven sprak met Ho.Re.Ca-Leuven voorzitter Kevin Vanderauwera en die toont zich opvallend strijdvaardig.
 2. Simon De Cuyper kijkt ernaar uit om opnieuw aan zijn favoriete sport te kunnen doen: “Ik maak de overstap naar de langere afstand”
  triatlon

  Simon De Cuyper kijkt ernaar uit om opnieuw aan zijn favoriete sport te kunnen doen: “Ik maak de overstap naar de langere afstand”

  Normaal vond er zaterdag in ons land nog eens een triatlon plaats. In bubbels van 25 kon er in Lievegem eindelijk nog eens van de multisport genoten worden. De tot recreatieve evenement omgevormde triatlon werd evenwel vandaag in laatste instantie afgelast, omdat er blijkbaar toch twijfels opdoken. Pech dus voor meervoudig Belgisch kampioen en voormalig olympiër Simon De Cuyper die tot de favorieten behoorde en donderdag de wedstrijd verkende. De Cuyper maakt dit seizoen de overstap naar de halve afstand (1900m zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen).
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser