Merijn De Smet is al heel zijn leven gepassioneerd door LEGO en erfde de liefde voor het Deense speelgoed van zijn vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Merijn De Smet is al heel zijn leven gepassioneerd door LEGO en erfde de liefde voor het Deense speelgoed van zijn vader. © Vertommen

Merijn De Smet (23) opent pop-up van LEGO in Leuven: “Oudste set in de winkel dateert van 1956”

LeuvenLEGO viert dit jaar zijn 90ste verjaardag, maar het bekende speelgoed uit het Deense Billund is nog steeds immens populair. En niet enkel bij de kleinsten onder ons want ook volwassenen ‘spelen’ alsmaar meer met LEGO. Eén van hen is Merijn De Smet (23) die zopas een pop-upwinkel van LEGO opende in de Vital Decosterstraat in Leuven. “LEGO is en blijft speelgoed maar het is ook een goede investering”, vertelt Merijn.

0 reacties

 1. Eerste tutjesboom en dat is dankzij de carrièreswitch van Els Freys: “Als je weet dat er in België jaarlijks 170.000 ton kleding wordt weggegooid dan is het potentieel voor preloved kledij toch wel groot”
  PREMIUM
  Leuven

  Eerste tutjesboom en dat is dankzij de carrières­witch van Els Freys: “Als je weet dat er in België jaarlijks 170.000 ton kleding wordt weggegooid dan is het potentieel voor preloved kledij toch wel groot”

  Peuters en ouders zijn vanaf vandaag welkom in sprookjestuin van ‘Fairy Tales’ in de Justus Lipsiusstraat in Leuven. Daar vinden ze de allereerste tutjesboom van Leuven en meteen ook de nieuwe kinderwinkel van Els Freys (44) die haar carrière als advocate inruilde voor haar droom. “Voor de duidelijkheid: alle kindjes zijn er welkom en de toegang is uiteraard gratis. Peuters die langskomen, krijgen ook een leuk diploma”, klinkt het.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Drie maanden rijverbod voor jonge lijnchauffeur die voorrang negeerde en Christine (42) doodreed: “Dit ongeluk had vermeden kunnen worden”
  PREMIUM
  KORTENBERG

  Drie maanden rijverbod voor jonge lijnchauf­feur die voorrang negeerde en Christine (42) doodreed: “Dit ongeluk had vermeden kunnen worden”

  Christine Van Gelder (42), was vorig jaar net met de fiets naar haar werk vertrokken in Erps-Kwerps, toen een lijnchauffeur (25) geen voorrang verleende en haar aanreed. De vrouw overleed kort nadien. Chauffeur J.W. kreeg donderdag drie maanden rijverbod, drie maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro opgelegd. J.W. moet ook opnieuw slagen voor vier proeven om zijn rijbewijs terug te krijgen. Eén passagier op de bus zag alles gebeuren.