Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Meer dan 2.000 koten in Leuven bedreigd door strengere wetgeving: “Er is nu al geen overschot aan kamers, maar het aantal studenten stijgt wel”

Meer dan tweeduizend koten in Leuven dreigen ongeschikt verklaard te worden vanaf 1 januari 2021. Aanleiding is een strengere wetgeving rond de woonkwaliteit van koten. Zo zouden studentenkamers zonder lavabo of kleiner dan twaalf vierkante meter in de toekomst ongeschikt zijn. De huisvestingsdienst van de KU Leuven vreest in zo'n geval een tekort aan koten. “Er is nu al geen overschot”, zegt Ludo Cloonen.

 1. Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinningen voor Bert Longin

  Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinnin­gen voor Bert Longin

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar de PK Carsport Audi R8 GT2 gegaan. Het Limburgse team won een jaar na de zege met de Norma M20FC nu met de nieuwe GT2-machine. Niet alleen pakten Peter Guelinckx en Nicolas Saelens zo hun eerste zege in de Limburgse uithoudingsklassieker, Dries Vanthoor en Stienes Longin deden het voor de tweede maal in Zolder en ‘vader’ Bert Longin wordt alleen recordhouder in Zolder met maar liefst zeven zeges, één meer dan Marc Goossens en Anthony Kumpen.
 2. Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoeilijke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”
  PREMIUM
  Leuven

  Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoei­lij­ke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”

  Nog 49 studentenkamers zijn er momenteel beschikbaar op de website Kotwijs.be. Slechts de helft daarvan zijn echte studentenkamers, de rest zijn studio’s of zelfs heuse flats tussen de 593 en de 1.100 euro. Kan Leuven het stijgende aantal kotstudenten nog wel aan, zeker als je weet dat de KU Leuven jaar na jaar blijft groeien? “We moeten breder denken, want Leuven kampt al met een woningnood. Het zou niet goed zijn dat de beschikbare woningen nog meer worden ingenomen voor studentenhuisvesting”, zegt schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).