Vanaf vrijdag kan je hier terecht voor een Big Mac.
Volledig scherm
Vanaf vrijdag kan je hier terecht voor een Big Mac. © Vertommen

Mc Donald’s op Bondgenotenlaan opent vrijdag

LEUVENNu KFC op de Grote Markt in Leuven haar grote opening heeft aangekondigd, kan die andere fastfoodketen niet achterblijven. Mc Donald’s kondigt aan dat het vanaf vrijdag de deuren opent.

 1. PORTRET Georges Lemaître, de Leuvenaar die Einstein in een taxi het ontstaan van het heelal uitlegde: “De professor uit het kleine België kreeg uiteindelijk toch de credits voor de Big Bang-theorie”
  PREMIUM
  Leuven

  PORTRET Georges Lemaître, de Leuvenaar die Einstein in een taxi het ontstaan van het heelal uitlegde: “De professor uit het kleine België kreeg uiteinde­lijk toch de credits voor de Big Bang-theorie”

  De oerknal komt thuis… Met die slogan lanceert Leuven vanaf 15 oktober het KNAL! Stadsfestival met de Big Bang als rode draad. Wat weinig mensen weten, is dat de theorie van de oerknal werd bedacht door de Leuvense wetenschapper/priester Georges Lemaître die het aandurfde om de groten der aarde te confronteren met zijn nieuwe inzichten. “Hij kreeg veel kritiek en schopte tegen schenen maar uiteindelijk kreeg hij wel gelijk”, vertelt professor-emeritus Mark Huyse.
 2. Grensoverschrijdend gedrag is het thema van het komende Leuvense academiejaar: “Veel studenten weten niet wat ze moeten of kunnen doen als ze er mee te maken krijgen”
  PREMIUM
  Leuven

  Grensover­schrij­dend gedrag is het thema van het komende Leuvense academie­jaar: “Veel studenten weten niet wat ze moeten of kunnen doen als ze er mee te maken krijgen”

  De Leuvense studenten kiezen dit jaar voor ‘grensoverschrijdend gedrag’ als thema voor dit academiejaar. Studentenkoepel LOKO schaart zich zoals elk jaar achter het initiatief en ook de stad en de politie ondersteunen de campagne ‘#Grenzen?Boundaries!’. “Het gaat zowel over seksueel grensoverschrijdend gedrag als over geweld en discriminatie. Ook dat is onze maatschappelijke functie als Leuvense studentenvertegenwoordigers”, zegt Brent Monette van LOKO.
 3. Leuven brengt studenten in contact met vrijwilligerswerk op ‘Engagement zkt student’
  Leuven

  Leuven brengt studenten in contact met vrijwilli­gers­werk op ‘Engagement zkt student’

  Van 18 tot 24 oktober wordt er in Leuven voor de derde keer Engagement zkt student georganiseerd. Met dit initiatief wil men studenten vertrouwd maken met de vele ervaringen die vrijwilligerswerk hen biedt. Tegelijk krijgen Leuvense verenigingen een forum om vrijwilligers te werven. “Studenten vormen een enorme meerwaarde voor het sociale weefsel van onze stad, en met dit initiatief kunnen ze ontdekken hoe ze zich als vrijwilliger kunnen inzetten”, vertelt schepen Bieke Verlinden.
 1. Stad richt stilteplekken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”
  Leuven

  Stad richt stilteplek­ken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”

  De coronacrisis heeft het voorbije anderhalf jaar een grote impact gehad. Nu het openbare leven weer op gang komt, wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten. Daar krijgen Leuvenaars ruimte om tot rust te komen of troost te vinden bij verlies of verdriet. “In een maatschappij waar alles snel en vluchtig is betekent een stilteplek een ware verademing”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort.