Sint-Lambertuskerk Heverlee
Volledig scherm
Sint-Lambertuskerk Heverlee © Vertommen

Masterplannen toekomstvisie Heverlee afgewerkt

HeverleeGrootse veranderingen op komst in het centrum van Heverlee. Het bestuur liet, in samenwerking met architectenbureau WIT, een ontwerp voor het centrum van de deelgemeente optekenen. Het resultaat moet een dynamische woonkern zijn, met plaats voor ontmoeting, kwalitatief groen publiek domein, veiligere stap- en trapverbindingen en een betere verbinding tussen de omgeving rond het deelgemeentehuis boven en de Kardinaal Mercierlaan beneden. 

  1. Bart Somers (Open Vld) bezoekt Lubbeeks vrijwilligerskorps: “Bijzonder interessant project dat als inspiratie kan dienen voor heel Vlaanderen”
    Lubbeek/Mechelen

    Bart Somers (Open Vld) bezoekt Lubbeeks vrijwilli­gers­korps: “Bijzonder interes­sant project dat als inspiratie kan dienen voor heel Vlaanderen”

    Viceminister-president Bart Somers (Open Vld) heeft een bezoek gebracht aan het vrijwilligerskorps van Lubbeek. Dat is een project van burgemeester Theo Francken (N-VA) waar jongeren worden opgeleid om ondersteuning te kunnen bieden in tal van noodsituaties in hun gemeente. “We willen dit straf project promoten in heel Vlaanderen en het uitrollen naar Mechelen is zeker en vast een mogelijkheid in de nabije toekomst”, vertelt Somers.