Sint-Lambertuskerk Heverlee
Volledig scherm
Sint-Lambertuskerk Heverlee © Vertommen

Masterplannen toekomstvisie Heverlee afgewerkt

HeverleeGrootse veranderingen op komst in het centrum van Heverlee. Het bestuur liet, in samenwerking met architectenbureau WIT, een ontwerp voor het centrum van de deelgemeente optekenen. Het resultaat moet een dynamische woonkern zijn, met plaats voor ontmoeting, kwalitatief groen publiek domein, veiligere stap- en trapverbindingen en een betere verbinding tussen de omgeving rond het deelgemeentehuis boven en de Kardinaal Mercierlaan beneden. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Hoe geraak je het snelst van Leuven naar Lubbeek: met de bus of... te voet? Deze jongeren gaan de race aan om uurregeling lijn 3 aan te kaarten
  PREMIUM
  Leuven/Lubbeek

  Hoe geraak je het snelst van Leuven naar Lubbeek: met de bus of... te voet? Deze jongeren gaan de race aan om uurrege­ling lijn 3 aan te kaarten

  Leerlingen die na school de bus nemen naar Lubbeek, een schamele 11 kilometer verderop, zijn soms pas twee uur later op hun bestemming. Dat komt omdat de uurregeling van de bussen niet op de schooluren is afgestemd. Minister van mobiliteit Lydia Peeters riep daarom op om de schooluren aan te passen aan de uren van de bus. “De omgekeerde wereld,” zegt Silke Blockx (18). Om de scheve situatie aan te kaarten racete Silke vandaag tegen bus 3 tussen Leuven en Lubbeek. Te voet. Lukte het haar de 11 kilometer sneller af te leggen?