Het Martelarenplein werd twintig jaar heraangelegd als een stenen vlakte maar dat past niet meer in de huidige tijdsgeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Martelarenplein werd twintig jaar heraangelegd als een stenen vlakte maar dat past niet meer in de huidige tijdsgeest. © Vertommen

Martelarenplein krijgt make-over: “Horecaterrassen inpassen in groener en veiliger plein”

LeuvenHet Martelarenplein in Leuven is nu nog een verharde vlakte maar daar komt verandering in. Het Leuvense stadsbestuur wil het grote plein transformeren tot een groene belevingszone. En ook veiligheid krijgt veel aandacht in de nieuwe plannen die nog meer concreet vorm moeten krijgen in de nabije toekomst. “De te gladde blauwe hardsteen maakt dat voetgangers zich niet veilig voelen op bepaalde plekken op het plein”, vertelt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

5 reacties

 • Piet Mastur

  1 maand geleden
  weeral ? het plein moest afgewerkt zijn tegen dat het WK van start ging. Enkel als prestige ! Nu weer openbreken en heraanleggen? Wat moet dat weer kosten. IPV alles in 1 keer goed te doen wordt het in 3 keer gedaan. De aanemers varen er wel bij maar de leuvenaar betaalt weer het gelag. ze zouden beter de stoepen in de tervuurstestraat maken waar onlangs nog een vrouw verongelukte .
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  En het stadsbestuur gaat nog maar eens met belastinggeld smijten . De horecauitbaters zullen na corona nog maar eens groen lachen met die werken voor de deur.
 • Jos Theys

  1 maand geleden
  Als veiligheid van voetgangers belangrijk is, zorg dan eerst dat er begaanbare voetpaden zijn. Loop eens de Tiense af zonder de poten te breken.
 • Rudy Van Overtstijns

  1 maand geleden
  Veiligheid van de gebruikers, ja dat zal wel. Weer een jaar werken voor de cafés en restaurants, en de leuvennaar zal het weer maar slikken dat ze weeral wat dieper in de geldbeugel moeten zitten.
 • freddy cardoen

  1 maand geleden
  Reeds 2 maal is het Martelarenlaan heraangelegd . Er wordt met de Leuvenaar zijn centjes goed de zot gehouden.
 1. Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen
  Herent

  Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen

  Sinds de moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960 heeft de VN 25 november uitgeroepen tot de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Vandaag oogt de toestand nog steeds weinig rooskleurig. Maar liefst een vijfde van alle meisjes in Vlaanderen kreeg vorig jaar te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag, en een derde van alle vrouwen wereldwijd ervaart ooit een vorm van lichamelijk of seksueel geweld. Vooruit Herent en VIVA Herent grepen deze gelegenheid aan om de problematiek nog eens op de kaart te zetten, en deelden vandaag buttons en flyers uit met het internationale handgebaar tegen geweld.