Buurtbewoonster Marie De Ryck schreef een  open brief over de geplande herinrichting van deelgemeente Wijgmaal.
Volledig scherm
Buurtbewoonster Marie De Ryck schreef een open brief over de geplande herinrichting van deelgemeente Wijgmaal. © Vertommen

Marie De Ryck uit Wijgmaal schrijft open brief aan stadsbestuur: “Een landschapspark zonder landschap? Alsjeblieft stad Leuven, doe beter!”

LeuvenDe Leuvense deelgemeente Wijgmaal staat voor een transformatie die de toepasselijke naam ‘Wijgmaal in de steigers’ mee kreeg van het Leuvense stadsbestuur. Eerder had Natuurpunt al kritische bedenkingen over de grote plannen en nu toont ook buurtbewoonster Marie De Ryck zich bezorgd. Daarom schreef ze een open brief: “Het mooie landschapspark zal voor het grootste deel ingenomen worden door voetbalvelden met kunstgras”, klinkt het kritisch.

1 reactie

  • jan vandezande

    1 jaar geleden
    Stop de waanzin!! Volgens een Amerikaanse studie is er 0,13-1ha landbouwgrond nodig om 1 persoon de voeden. Dat is 0.13ha voor veganisten en 1ha voor vleeseters. Vandaag hebben we in België 0.12ha/inw., dus zelfs niet genoeg als we allemaal veganisten worden! Hier gaan we 7+ha landbouwgrond vernietigen, en dat terwijl een land zoals Hongarije, dat 6x meer landbouwgrond/inw. heeft, zijn export van granen gaat beperken! Klimaatsverandering de grootste bedreiging? Ik denk het niet!