Bestuurder rijdt in op politiecombi.
Volledig scherm
Bestuurder rijdt in op politiecombi. © Vertommen

Man vertrekt uit café en... knalt tegen politiecombi

De brandweer en ambulance zijn donderdagavond ter plaatse gekomen voor een ongeval in Wilsele-Putkapel. De politie was er al nog voor het begon... Een man was namelijk met zijn auto tegen een politiecombi gebotst, honderd meter van het café waaruit hij was vertrokken.

 1. En ze willen het niet leren... Leuvense politie schrijft elke nacht coronapv’s uit: “Cafés sluiten om 23 uur, dus wordt er op kot verder gefeest”
  PREMIUM
  Leuven

  En ze willen het niet leren... Leuvense politie schrijft elke nacht coronapv’s uit: “Cafés sluiten om 23 uur, dus wordt er op kot verder gefeest”

  Het imago van Leuven in de strijd tegen het coronavirus kreeg vorige week een flinke deuk. Er wordt sinds het begin van het academiejaar gevreesd voor kotfeestjes en die vrees blijkt deels terecht. De Leuvense politie schrijft elke nacht coronapv’s uit en stelt dat er zelfs meer meldingen van geluidsoverlast binnenlopen dan vorig jaar. Een bewoonster uit de Brusselsestraat stelt dat ze nog nooit zoveel overlast heeft meegemaakt als voorbije maand. Nemen de Leuvense studenten het dan toch niet zo nauw met de coronamaatregelen of is er meer aan de hand?
 1. Stijging van aantal besmettingen in Leuven op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Leuven op zondag 18 oktober

  In Leuven zijn er op één dag 53 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 35. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 324 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Leuven komt dat getal nu op 317 te liggen. Leuven heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.