Appartementsgebouw in de Donkerstraat in Leuven ontruimd na ontploffing (linksboven).
Volledig scherm
Appartementsgebouw in de Donkerstraat in Leuven ontruimd na ontploffing (linksboven). © Vertommen

Man die zwaargewond raakte bij ontploffing, stak sigaret op tijdens schilderwerken

De 38-jarige Leuvenaar die maandag om 22 uur zwaargewond raakte in de Donkerstraat, was zijn appartement aan het verven. “Daarbij gebruikte de man een verfverdunner. Op een bepaald moment stak hij een sigaret op, waardoor er een ontploffing geweest is”, zegt Marc Vranckx van de politie. De man liep tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn benen. Zijn appartement is onbewoonbaar verklaard.

  1. Simon Plaskie (Caruur Gent): “Bronzen EK-medaille zorgt voor mentale boost”

    Simon Plaskie (Caruur Gent): “Bronzen EK-medaille zorgt voor mentale boost”

    Simon Plaskie (19) was één van de drie spelers van Caruur Gent, die uitblonk tijdens het jongste EK volleybal voor U20. Hij keerde met terechte fierheid en een bronzen medaille terug naar België. Na een dubbele quarantaineperiode keek de jonge aanvaller reikhalzend uit naar zijn eerste wedstrijd in de EuroMillions League. Die plannen moeten even de ijskast in door de beslissing om de competitie een week langer uit te stellen.
  2. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

    Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

    De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.