Jimmy P. uit Herent kwam tijdens het maken van deze reportage plots tevoorschijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy P. uit Herent kwam tijdens het maken van deze reportage plots tevoorschijn. © Vertommen

Man (43) valt zaakvoerder Hubo aan met mes, bespuwt 13-jarig meisje en slaat drie willekeurige personen in het gezicht: “Wilt gij ook een pak slaag hebben?”

Leuven/HerentJimmy P. (43) uit Herent heeft zaterdagnamiddag Martin Schabon (52), zaakvoerder van Hubo in Herent, aangevallen met een mes. De veertiger, die onder invloed was, bespuwde en bedreigde die dag ook een 13-jarig meisje, sleurde een vrouw van haar fiets en heeft dit weekend minstens drie willekeurige personen in het gezicht geslagen in Leuven. Het brokkenparcours van de man eindigde zondag in een ambulance na een opvallend telefoontje. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, vertelt Martin.

 1. Koning Boudewijnstichting komt met nieuwe inrichting voor Huis Delsart: “Vrouwelijke ambacht krijgt haar plekje in Leuven”
  PREMIUM

  Koning Boudewijn­stich­ting komt met nieuwe inrichting voor Huis Delsart: “Vrouwelij­ke ambacht krijgt haar plekje in Leuven”

  Sinds Martine Delsart een paar jaar geleden relatief jong overleed en het beschermde pand in de Bondgenotenlaan naliet aan de Koning Boudewijnstichting, werd er achter de schermen grondig nagedacht over een nieuwe invulling. Sinds kort is de spreekwoordelijke kogel door de kerk. “Vanaf eind 2023 zal het meesterschap van vrouwen er groeien en bloeien”, klinkt het veelbelovend.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.