Tiensesteenweg in Leuven
Volledig scherm
Tiensesteenweg in Leuven © Foto rv

Man (33) houdt breuk over aan val met elektrische step

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstaferelen te wandelen”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstafe­re­len te wandelen”

  Leuven is ondertussen volledig in de ban van het WK Wielrennen en dat maakt ook de creativiteit wakker. Zo maakt kunstenaar Jean De Keyser uit Oud-Heverlee miniaturen van wielertaferelen die hij op bijzondere plekken in Leuven heeft geplaatst. Het gaat meer concreet om ‘koerskapelletjes’ die verstopt zitten in zogenaamde schoenschrapers, holtes in oude huizen die in een ver verleden gebruikt werden om je schoenen proper te maken.
 1. Stad Leuven bouwt steun aan horeca niet af: “Uitgebreide terrassen blijven tot 31 maart”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven bouwt steun aan horeca niet af: “Uitgebrei­de terrassen blijven tot 31 maart”

  De Leuvense horeca en handel zag zwarte sneeuw door de opeenvolgende de coronagolven. In de lente was er nog sprake van 373 horecazaken die in de problemen zaten maar een relanceplan van ruim 2 miljoen euro van de stad Leuven moest faillissementen voorkomen. Of dat volledig is gelukt moet nog blijken maar de uitgebreide horecaterrassen mogen alvast blijven staan tot 31 maart 2022. “De sector verdient onze blijvende ondersteuning”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns.