Een zicht op Leuven.
Volledig scherm
Een zicht op Leuven. © Vertommen

Mag Leuven binnenkort 1 miljoen euro op de rekening schrijven als iCapital 2020? “Nominatie is erkenning van innovatieve kracht van het Leuvense ecosysteem”

Leuven is geselecteerd als één van de 12 meest innovatieve Europese steden en maakt kans om zich een jaar lang ‘European Capital of Innovation’ te noemen. Op 22 september weten we of Leuven het prijzengeld van één miljoen euro op de rekening mag schrijven. Volgens Johan Merlevede, expert in innovatie en directeur van Leuven MindGate, komt de nominatie niet onverwacht. “Het toont de internationale waardering voor de vele innovaties die hier het licht zagen”, klinkt het.

0 reacties

 1. Vaccinatiecentrum voor inwoners van Lubbeek is bekend: “Zoveel mogelijk mensen dicht bij huis vaccineren”
  PREMIUM
  Lubbeek/Bierbeek/Oud-Heverlee

  Vaccinatie­cen­trum voor inwoners van Lubbeek is bekend: “Zoveel mogelijk mensen dicht bij huis vaccineren”

  Vrijdag werd duidelijk wie in welke gemeente gevaccineerd zal worden in de komende maanden. In de Eerstelijnszone Leuven Zuid waren onder meer Lubbeek en Herent kandidaat, maar geen van beiden kwamen uit de bus als locatie voor een vaccinatiecentrum. Toch zullen inwoners van Lubbeek niet ver moeten gaan voor hun coronaspuitje. “We kiezen voor een optimale samenwerking”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama