Een zicht op Leuven.
Volledig scherm
Een zicht op Leuven. © Vertommen

Mag Leuven binnenkort 1 miljoen euro op de rekening schrijven als iCapital 2020? “Nominatie is erkenning van innovatieve kracht van het Leuvense ecosysteem”

Leuven is geselecteerd als één van de 12 meest innovatieve Europese steden en maakt kans om zich een jaar lang ‘European Capital of Innovation’ te noemen. Op 22 september weten we of Leuven het prijzengeld van één miljoen euro op de rekening mag schrijven. Volgens Johan Merlevede, expert in innovatie en directeur van Leuven MindGate, komt de nominatie niet onverwacht. “Het toont de internationale waardering voor de vele innovaties die hier het licht zagen”, klinkt het.

 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 2. Lemmensinstituut schakelt naar code zwart en gaat op slot: “Opmars van het virus overtreft helaas alle verwachtingen”
  Leuven

  Lemmensin­sti­tuut schakelt naar code zwart en gaat op slot: “Opmars van het virus overtreft helaas alle verwachtin­gen”

  Amper 10 dagen geleden nog naar code oranje en nu naar code ‘zwart’. Alle onderwijs gaat in het Lemmensinstituut tot en met 11 november online, zonder uitzondering. De eerste week van november stonden nog praktijklessen gepland in code rood, maar de oproep om drastisch in te grijpen tegen het coronavirus trekt een streep door die plannen van het kunsthumaniora.
 1. Zorg Leuven vaccineert medewerkers en vrijwilligers tegen seizoensgriep: “Aantal inschrijvingen steeg van 503 naar 728”
  Leuven

  Zorg Leuven vaccineert medewer­kers en vrijwilli­gers tegen seizoens­griep: “Aantal inschrij­vin­gen steeg van 503 naar 728”

  De voorbije maanden werd Zorg Leuven op de proef gesteld in de strijd tegen het coronavirus. Zowel in de woonzorgcentra als in de assistentiewoningen, de thuiszorg en de kinderopvang zet Zorg Leuven nu alles op alles om het coronavirus buiten te houden maar ook tegen de griep wordt gestreden. “Met het griepseizoen voor de deur bieden we alle medewerkers en vrijwilligers een gratis griepvaccin aan”, zegt Bieke Verlinden (sp.a).