“Maandenlang weggebleven uit flat door de muizen...” Maar nu alles op alles om plaag in Sint-Maartensdal in te dijken

Jacqueline Wallenus (59) woont al 44 jaar in Sint-Maartensdal, maar de voorbije elf maanden waren voor haar de hel op aarde. Het begon met één muis op de radiator en sindsdien is Jacqueline geen seconde gerust meer. “Ik heb een panische angst voor muizen en ben zelfs enkele maanden bij mijn broer gaan wonen”, klinkt het. Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal belooft alles op alles te zetten om de muizenplaag in te dijken.

3 reacties

 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Misschien moeten sommige bewoners wat properder zijn.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Hier aan de parking van OHL zit het vol van de ratten. Je moet ze zien spelen. Heb er foto, 's van.
 • Lydia Hoogers

  2 jaar geleden
  Mijn ex man huurt ook een unit in toren 7. Rentokill is al vaak langsgeweest en heeft tot op heden nog geen muizen of sporen van muizen bij hem gevonden. Een medewerker van Rentokill heeft wel toegegeven veel spoten gevonden te hebben in onhygiënische en rommelige units of units er vlak naast. Dus Dijledal is hier niet het probleem, wel de vuile gewoontes van vele bewoners en hun unit die volgestouwd is met spullen.
 1. Vlaamse Stadsmonitor deelt rapporten uit aan steden en gemeenten: ontdek hier hoe de Leuvenaars hun stadsbestuur beoordeelden
  PREMIUM
  2

  Vlaamse Stadsmoni­tor deelt rapporten uit aan steden en gemeenten: ontdek hier hoe de Leuvenaars hun stadsbe­stuur beoordeel­den

  Het is de tijd van het jaar waarin er met rapporten wordt gezwaaid en zelfs gemeente- en stadsbesturen ontsnappen daar niet aan. De Vlaamse Stadsmonitor -een driejaarlijkse bevraging van de burger- is ondertussen een traditie en geeft het bestuur een leidraad over het gevoerde beleid, zowel in de voorbije jaren als voor de toekomst. Is Leuven de primus van de klas volgens de burger of is er nog veel werk aan de winkel?